Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyakornoki állás, ötletek?

Gyakornoki állás, ötletek?

Figyelt kérdés

Most végeztem az első évemet az egyetemen. Nemzetközi gazdálkodás szakon.

Nagyon seretnék valami nagyvállalatnál (vagy akár kisebb cégnél is) gyakornok lenni. Nagyon kellene a munkapatasztalat.

Hogyan kezdjek neki?

Hallottam hogy az évfolyamon sokan próbálták szétküldeni a cv-t, de vagy nem kaptak választ vagy elutasították őket.

Hogyan álljak neki? Valami tanács azoktól, akik már átestek ezen?

20L

2019. jún. 26. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy év egyetemmel sehova se fognak felvenni, majd végzősként próbálkozzhatsz.
2019. jún. 26. 12:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor hogy szerezzek releváns munkatapasztalatot?

Mert előre látom hogy véguősként meg azért nem fognak felvenni,mert nincs munkatapasztalatom.....

2019. jún. 26. 12:37
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Alapképzésen a 4. félév után, mesterképzésen pedig az 1. félév után a legkönnyebb gyakornoki munkát találni. Sok helyen az is kikötés, hogy 2 féléved legyen még hátra, van ahol az is elég ha 1 féléved van csak hátra.
2019. jún. 26. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Első év végén tényleg nehéz találni szakhoz kötődőt, mert túl sok szaktudása az embernek ilyenkor még nem nagyon szokott lenni, bár nem mondom, hogy nem lehet. Nem tudom azóta találtál-e valamit, de ha sok helyen próbálkozol: ha egy apró tanácsot adhatok, ne mindenhova ugyanazt add le. Nem mindegy szerintem legalábbis, hogy melyik pozíciónál mit emelsz ki a CV-dben, szóval erre szerintem figyelj.

Szerintem első év végén még nem is feltétlenül muszáj olyan túl nagy presztízsű munkát nézni, a nagyobb multik ritkán foglalkoztatnak első éveseket, inkább másod - és harmadéveseket keresnek. Nem fogsz lemaradni semmivel, nyugi! Tapasztalat. :)

2019. júl. 10. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!