Valaki dolgozik gyakornokként Budapesten: Bosch, Continental, Siemens, Knorr-Bremse?
Projectmenedzsment, Minőségügy területekre jelentkeztem.
Érdekelne, hogy milyen a fenti cégeknél egy gyakornok élete, milyen feladatokat bíznak rá stb...
Amúgy hogy lehet betanított operátori munkához érteni? Annak épp az a lényege, hogy bárki el tudja végezni, aki nem ért semmihez.
Az eredeti kérdéshez:
Mindegyik cégnél csapat és project függő, előre sajnos nem lehet megmondani, hogy milyen lesz. Mindkét feladatkörben a gyakornoki lét kb dokumentációs feladatokat fog jelenteni főként.
3. vagyok,
Bosch-al nekem is van tapasztalatom (saját+másokon keresztül). Hatványozottan érvényes, amit írtam. Project és csapat függő, hogy mennyire szakmai és felelősségteljes feladatokat kapsz, ezt sajnos előre nem lehet tudni, a szerencsén múlik, hogy hova kerülsz (több ezer fős telephelyről beszélünk). Nem tudom az elmúlt 1 évben emelték-e a gyakornoki fizut. Ha nem, akkor valóban kicsit karcsú manapság(főleg annak tudatában, hogy egységes, tehát a fénymásoló-papírgyártó gyakornok is annyit kap, mint egy fejlesztőmérnök gyakornok). Knorr-nál tudtommal még kevesebb.
Alapvetően nagy cégekről beszélünk, mindegyiknél hasonló a szitu. Viszont ha nem tetszik a feladatkör, akkor pár hónap után, ha már bizonyítottál annyira, hogy lássák megbízható vagy és jól dolgozol, többnyire van lehetőség arra, hogy keress olyan helyet a cégen belül, ami közelebb áll hozzád. Ezen kívül egy nagy név mindig jól mutat később a CV-ben, könnyebb elhelyezkedni főállásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!