Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire van ennek valóságalap...

Mennyire van ennek valóságalapja az "otthon megtanulok programozni" emberekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nekem van egy elméletem erről a jelenségről, hogy a jóskapista megtanul otthon programozni, mert az jól fizet.

Na már most, akinek annyi sütnivalója van, hogy autodidakta módon otthon egy használható programozói tudást magára tud szedni, az eleve el sem jut eddig a dilemmáig, mert szerzett egy használható diplomát vagy szakmát amivel tud boldogulni az életben.

Esetleg egy nagyon nagyon elenyésző réteg, aki alapból nagyon jó képességű, de valami félre csúszott az életében és nem szerzett szakmát, diplomát, de megtanul magától piacképesen programozni.

Azok az emberek akik meg hallották pletykából hogy a programozók milyen jól keresnek, és ők majd kiszuperálják magukat mittomén iskolai portásból programozóba, miközben azt sem tudják eszik-e vagy isszák a programozást, abból soha nem lesz semmi.

Szerintetek ez mennyire van közel a valósághoz?

Csak mert manapság ez annyira megy, hogy mindenki otthon netről tanulva programozó akar lenni, úgy hogy fingja nincs az egészhez.

2019. jún. 25. 15:46
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Tudom és tapasztalom is, hogy igen kicsi erre az esély. Én is ezt írtam fentebb.

Viszont ennek ellenére bánt sokak hozzáállása, hogy a legelején megbélyegeznek minket, hogy mi nem is akarjuk igazán, nem is őszinte döntés volt stb.

2019. jún. 26. 09:54
 22/22 anonim ***** válasza:

Rövidre fogva: az ember egyetemen sem tanul meg isten igazából szoftvertfejleszteni. Biztos előnyben van ahhoz képest, aki otthon tökörészett ezzel önszorgalomból, de valójában az emberből használható szakember 1-2 év munka után lesz. Addig szerintem egy kezdőt nettó ráfizetés alkalmazni.

Egy szoftverfejlesztő munkaidejének a TÖREDÉKE a kódolás. A legtöbb idő az ügyfél igények megértésére, többkörös konzultációkra, tesztelésekre, demózásokra, mások kódjának értelmezésére megy el. Maga a kódolás és xy technológiának a használata pár hónap-év után kisujjból megy akárkinek, aki rászánja az időt.

2019. jún. 26. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!