Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire van ennek valóságalap...

Mennyire van ennek valóságalapja az "otthon megtanulok programozni" emberekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nekem van egy elméletem erről a jelenségről, hogy a jóskapista megtanul otthon programozni, mert az jól fizet.

Na már most, akinek annyi sütnivalója van, hogy autodidakta módon otthon egy használható programozói tudást magára tud szedni, az eleve el sem jut eddig a dilemmáig, mert szerzett egy használható diplomát vagy szakmát amivel tud boldogulni az életben.

Esetleg egy nagyon nagyon elenyésző réteg, aki alapból nagyon jó képességű, de valami félre csúszott az életében és nem szerzett szakmát, diplomát, de megtanul magától piacképesen programozni.

Azok az emberek akik meg hallották pletykából hogy a programozók milyen jól keresnek, és ők majd kiszuperálják magukat mittomén iskolai portásból programozóba, miközben azt sem tudják eszik-e vagy isszák a programozást, abból soha nem lesz semmi.

Szerintetek ez mennyire van közel a valósághoz?

Csak mert manapság ez annyira megy, hogy mindenki otthon netről tanulva programozó akar lenni, úgy hogy fingja nincs az egészhez.

2019. jún. 25. 15:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%

# 8

És ha a HTML/CSS + minimális Pascal ébresztett rá, akkor mi van? Abba a világba belekóstólhattam ennyiből is.

Pont ez a másik véglet, ami pl. ezen az oldalon uralkodik.

Ezen az oldalon sokak szerint az illető úgyse akar szoftverfejlesztő lenni, úgyis csak a pénz motiválja, meg a home office, meg a csilivili irodák, tuti nem érdekli igazán...

Igazad van, 62%, engem se érdekel igazán, csak a pénz motivál, csak eddig nem vettem észre.

2019. jún. 25. 19:01
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Egy szóval nem mondtam, hogy téged a pénz motiválna, ne hazudj!

Azt mondtam, hogy egy minimális Pascal gyakorlásból és HTML/CSS-ből (aminek semmi, de semmi köze a programozáshoz!) kicsit túlzás eldönteni, hogy valakinek tetszik-e a programozás, és hogy van-e hozzá érzéke.

2019. jún. 25. 20:04
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

Ne hazudjak, kész. :D

"Azt mondtam, hogy egy minimális Pascal gyakorlásból"

1 év volt, magántanárral, gimis szemmel intenzív és elég kemény.

Tulajdonképpen miért is nem lehet belőle következtetni arra, hogy tetszene-e nekem ez a pálya???

" és HTML/CSS-ből (aminek semmi, de semmi köze a programozáshoz!) "

Tehát a webfejlesztés már nem is szoftverfejlesztés, hovatovább a webfejlesztés smafu.

2019. jún. 25. 20:09
 14/22 anonim ***** válasza:
69%

#13: hagyjad, csak szeret kötözködni.

Neki az assembly a programozás, semmi más, hiába vitatkozol vele.

Én azt mondom minél hamarabb keresni kell szakmai munkahelyet. Aztán ott, munka közben beletanulni a valós problémák megoldásába.

Nekem ez vált be. Itthon egyszerűen soha nem volt motivációm csinálni egy idő után.

2019. jún. 25. 22:25
 15/22 anonim ***** válasza:
25%

Igen, nyilván imádok kötekedni...

Biztos vagyok benne, hogy a kedves 76%-os illető is tisztában van vele, hogy a HTML és a CSS is leíró nyelvek. Weboldalak szerkezetét és vizuális megjelenését lehet leírni velük, de ez nem programozás.

Hogy miért nem programozás?

Nem, nem azért nem programozás, mert a webfejlesztés smafu lenne, hanem azért, mert nincsenek benne alapvető vezérlési szerkezetek (szekvencia, elágazás, ciklus). Ebből következőleg pedig a Javascript programozási nyelv, és Javascriptben kódolni az már bizony programozás.

Most ha én összerakok egy weboldalt HTML-ben némi CSS-el számtech órán az hasonlít bármiben egy Python, C# vagy Java feladat leprogramozásához? Dehogy! Semmi köze hozzá.

Itt jegyzem meg, hogy a fentiekből következik, hogy az SQL sem programozási nyelv, és nem, nem azért mert az adatbázisfejlesztés smafu, mielőtt még valaki ezzel jönne.

2019. jún. 25. 23:20
 16/22 anonim ***** válasza:
35%

Rendben van.

Ha nem programozási, akkor leíró nyelv.

Így már elfogadod?

2019. jún. 25. 23:52
 17/22 anonim ***** válasza:
32%

62%

Jó, akkor nem érdekel engem az egész, csak a pénzért csinálom, ha érdekelne, errefelé mentem volna 19 évesen, sőt, 12 éves korom óta programoznék.

Túltárgyaltuk.

2019. jún. 26. 07:40
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Mostmár nem tudom eldönteni, hogy direkt ferdítesz vagy egyszerűen csak a szövegértés sem megy?
2019. jún. 26. 09:14
 19/22 anonim ***** válasza:

Hol a ferdítés?

Meg miért is nem elég 2 év mindenféle kóddal foglalkozás, hogy az ember eldöntse, tovább akar-e haladni ezzel az egésszel?

Na mindegy, meg se lepődök semmin se

2019. jún. 26. 09:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Ott a ferdítés, hogy én egy szóval se mondtam, hogy csak a pénzért akarsz megtanulni programozni.

Jó, nekem mindegy, akkor cáfolj rám, és tanulj meg rendesen programozni, aztán helyezkedj el vele!

2019. jún. 26. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!