Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvileg az ember akkor becsüli...

Elvileg az ember akkor becsüli meg a pénzt, amikor maga keresi meg. Nálam ez miért nem alakult ki?

Figyelt kérdés

Amikor a szüleim adtak zsebpénzt, alig költöttem belőle. Nem szerették, ha kértem pénzt, ezért tényleg csak akkor kértem, amikor elfogyott. Havonta 8 ezerből lazán "megéltem", volt sok félretett pénzem is (pedig én ünnepekre sosem kaptam pénzt).

Most, hogy főállásban dolgozom, már nem tudok spórolni, vagy legalább is nem olyan jól. Most érzem azt, hogy tényleg arra költöm, amire akarom, van is miből és nem kell senkitől sem kérnem pénzt, mire lenullázódom, már automatikusan töltődik is újra a bankszámlám. Régen egy chipset is úgy vettem meg, hogy rosszul éreztem magam, hogy mennyit költöttem, most meg több százezret költöttem jogsira. Régen sosem vettem ruhát magamnak, most minden hónapban pár darabot.

Más is így van ezzel?

2019. jún. 23. 10:00
 1/6 anonim válasza:
100%

Szerintem azért vagy így vele, mert amíg nem dolgoztál, jóval szűkebb volt a "kereted" amiből költekezhettél, mostmeg hogy dolgozol (Nem ismerlek, de szerintem nem kereshetsz olyan rosszul :D) már ez a béklyó elmúlt, és mivel tudod hogy úgyis lesz jövőhónapban ennyi, így szépen elköltöd.

Én azt csinálnám a helyedbe, hogy összeírnám egy hónapig hogy mire mennyit költök, utána hónap végén megnézném a listát.

2019. jún. 23. 10:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van elég pénzed, akkor egyszerűen nem vagy rákényszerítve, hogy spórolj.
2019. jún. 23. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanúgy beosztottam
2019. jún. 23. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
En nem vagyok így vele
2019. jún. 23. 11:40
 5/6 anonim válasza:
Ezzel én se értek egyet, ugyanúgy elköltöttem a pénzt, ha én szereztem meg, bár sajnos szerencsejátékfüggő vagyok/voltam, így ez más téma, de akkor is számít.
2019. jún. 23. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindig is utáltam pénzt költeni, gyerekkoromtól kezdve inkább félreraktam, még akkor is nem spóroltam semmire, nem volt semmi különös amire gyűjtöttem volna.

Most is így vagyok. Egyszerűen azért, mert baromi lassan és nehezen jön a pénz, míg elkölteni baromi egyszerű és gyorsan is meg. Még ha milliókat keresnék havonta akkor is gyorsabban lehetne költeni, mint amilyen gyorsan "újratermelődik".

2019. jún. 24. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!