Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű szezonmunka...

Határozott idejű szezonmunka szerződésem van Ausztriában ami 3 hónap múlva jár le.1-1,5 hónap munka után szeretnék felmondani. Milyen okot írjak, mit mondjak nekik? Van rá esély, hogy miután ledolgozom ezt az időt csak úgy elengednek?

Figyelt kérdés
Igazából semmi rosszat nem tudok mondani, csak egyszerűen elég volt ennyit kint lenni egyedül. Szeretnék még a családommal együtt lenni, szeptemberben folytatódik nekem a főiskola. Ezt persze nem mondtam a munkaadónak, hiszen akkor lehet hogy sehova nem vettek volna fel. A szerződésben csak annyi van írva, hogy a kijelölt napon szűnik meg a munkaviszony, valamint ha a munkavállaló felmond, akkor 14 napot kell ledolgozni a felmondástól számítva. Tudom, hogy nagyon meg kell indokolni.

2019. jún. 21. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz könnyű menet és arra előre készülj fel hogy mínuszosan jössz ki ebből a buliból.
2019. jún. 21. 17:09
 2/4 anonim ***** válasza:

"Igazából semmi rosszat nem tudok mondani, csak egyszerűen elég volt ennyit kint lenni egyedül."

Na ez nem lesz elég indok.

Nem tudom, hogy magyar vagy osztrák törvények szerinti-e a szerződésed (pl. magyar közvetítővel kötötted) de azt tudom, hogy a munkáltató - a magyar törvények szerint - kifizettetheti Veled a hátralévő időszak munkabérét és az elmaradt hasznot, az okozott kárt, stb, ha nem megfelelő a felmondási indokod.

2019. jún. 21. 17:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy megállja-e a helyét, de ha esetleg családi okokra hivatkoznál, hogy haza kell költöznöd ápolni valakit?
2019. jún. 21. 20:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Osztrák szerződésem van, amit közvetlen a munkáltatóval kötöttem.

Igen, én is ilyen családi indokra gondoltam. Ennél az esetnél kérhetnek orvosi papírt? Mivel nem rólam van szó, hanem családtag ápolásáról, a személyiségi jogok miatt kérdezem.

2019. jún. 22. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!