Milyen eséllyel lehet elhelyezkedni Miskolcon jogi diplomával jogászként?
És máshol se könnyű. De mondjuk azt érdemes megpályázni, hogy van-e ismerősi körben, aki céget alapítana mostanában, és jogászra lenne szüksége. Nézzen körbe. Az én ajánlatom későbbre vonatkozik, én is tervezek céget, és nem értek ezekhez a dolgokhoz, úgyhogy biztos szakértő segítségét fogom kérni, egyébként bár én fővárosban illetve környékében gondolkodom, ha jó szakember, én távmunkában is beveszem majd a csapatba (és nem mindenkinél fogok kérni előtapasztalatot, mert nem az a fontos, hány helyen végzett, hanem, hogy tudja-e mit csinál, azt pedig én gyorsan le tudom tesztelni).
No, szóval ha nem várja meg az én ajánlatomat, akkor nézzen szét ismerősi körben, ilyeneket keressen. Egyébként a jog az egyik túltelített szakma, kevés az esély rá, hogy rövid időn munkát talál, hacsak nincsenek nagyon jó kapcsolatai. De hajrá, sikerüljön.
gyakorlatilag nulla.
Egy ismerősöm járt hasonló cipőben pár évvel ezelött. Végzett jogászként próbált elhelyezkedni Miskolcon, mert a pasiának még volt 1 éve a végzésig. Protekciója is volt az önkormányzatnál. Annyit tudtak neki mondani, hogy ha lesz üresedés, akkor az ő papírja lesz felül. Végül Füzesabonyban tudott dolgozni.
Szóval sok jóra ne számíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!