Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Így lehetek újságíró?

Sic Semper Tyrannis kérdése:

Így lehetek újságíró?

Figyelt kérdés

Nincs hozzá szakirányú végzettségem, viszont tudom magamról, hogy nagyon jól tudok írni; választékosan fogalmazok, van fantáziám, meg tudom szólítani az embereket, és a helyesírásommal sincsenek gondok.

Na most, tegyük fel, hogy van egy alapötletem, amit egyfajta sorozat formájában lehetne adott magazinban leközölni. Ha a semmiből beküldöm nekik az ötletem, esetleg megspékelem egy kis "cikk-részlettel", hogy lássák, mire vagyok képes, van rá esély, hogy pozitív visszajelzést kapok? Vagy az ilyen magazinoknak van egy állandó állományuk, és csak azok írnak?

2019. jún. 18. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
888-on kevesebb alapbol is lettek munkatarsak...
2019. jún. 18. 22:31
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Van állandó csapatuk. Ők nem feltétlenül alkalmazottak.

Ha meg sem próbálod, akkor kudarc sem fog érni, viszont bántani fog a dolog.

A sztori régi, talán változott a világ. Sajtófotós barátom története zanzásítva.

Bevittem néhány fotót a lapnak. (Országos hírű, nagymenő) fotóművész nem engedett be a főszerkesztőhöz.

Néhány nap múlva megpróbáltam, sikerült. Fszerk. meghallgatott, a képeket a szemétbe dobta úgy, hogy meg sem nézte. Tényleg nem húzom. A hatodik alkalom után sem nézte meg a képeket, de berakta a fiókjába.

Egy fél év után jött egy kis pénz, megjelent az egyik képe.

Így kezdődött. Ha kidobnak az ajtón, mássz vissza az ablakon.

2019. jún. 18. 22:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha tényleg jó vagy, nem lehetetlen. De arra kevés esély van, hogy pénzt is keress vele.
2019. jún. 19. 05:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát a helyesírás az indexhez pl. nem kell.
2019. jún. 19. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!