Fogok e úgy munkár találni a diplomával, ha az egyetemen eddig tanultak 95%-át már elfelejtettem?
Az számít, hogy van diplomád vagy nincs.
Az, hogy mit tudsz az másodlagos.
Én pénzügyes állásokra szoktam jelentkezni, és igen, szokták tesztelni a tudásomat. De egyáltalán nem azokat, amelyeket az egyetemen tanítottak. Aktuális adózási, pénzügyi dolgokat kérnek, amelyek folyamatosan változnak, és amelyeknek folyamatosan utána kell nézni (bár 5 éve vagyok ugyanazon a helye, most már fogalmam sincs a változásokról, a régit meg már elfelejtettem.) Aztán valószínű ezek nem is fognak majd neked kelleni a munkádhoz, de ugye valahogy ki kell választani valakit.
Szóval ha mész állásinterjúkra, akkor fel kell rá készülni, sajnos nem is mindig lehet, azért alap számviteli dolgokat szoktak kérdezni, de pl. bankban kérdeztek olyanokat, hogy fogalmam sem volt róla, csak akkor tudtam volna, ha előtte bankban dolgozom, vagy még akkor sem. Pénzügynél még az Excel tudás nagyon-nagyon fontos, azt sem szabad elfelejteni.
De voltam olyan helyen is, ahol kértek angol nyelvtudást, Excelt meg számvitel tudást, tapasztalatot, aztán volt egy fél órás beszélgetés kb. a semmiről, semmi szakmait nem kérdeztek, aztán nem vettek fel. Szóval nem lehet tudni, mit fognak kérdezni, de azért az adózási ismereteidet tartsd napra készen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!