Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire igaz, hogy Budapesten...

Mennyire igaz, hogy Budapesten már nettó 200-ért sem lehet találni normális programozót?

Figyelt kérdés
Nem full kezdőt, hanem olyat akire rá lehet bízni már önálló feladatokat, projekteket. Igaz hogy a normálisabbak, értelmesebbek már nettó 200 alatt nem vállalnak munkát?
2019. jún. 13. 11:53
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
22%

Bárki bármit mond, protekció és/vagy mák és/vagy egyetem + fél-egy-több év gyakornokság. Máshogy lehetetlen itt is elhelyezkedni.

Egy ismerősöm emelt szintű érrttségit tett + autodidakta tanulás + Java tanfolyam és úgy néz ki, nem fog neki sikerülni.

Az OKJ-ról se tudok jókat mondani.

Trollkodás, Balázska, miegymás, akkor is szépítik a dolgokat a gyakorin.

2019. jún. 13. 16:33
 32/45 anonim ***** válasza:
74%

Én ingyen is ledolgoznám a próbaidőt, amennyiben garantálva lenne, hogy így tényleg szoftverfejlesztő válik belőlem. Mert egyébként egyre kevésbé hiszek benne.

# 27

Egész biztos, hogy egy meg se hirdetett pozícióra egy kezdő kell, akivel a cégek amúgy szóba se állnak és 2 hónapja még egy telefonhívásra se méltatták.

Amúgy meg se kérdezted, mit tanulok, nem tudok ám Java-t és Python-t és Javascriptet és C++-t meg még nem tudom, mi menő, nagyjából ez a 4. Szóval nem tudom mindegyiket egyszerre. Aki egyetemre járt, biztos ismeri őket. Válogass közülük (mint a többi cég).

2019. jún. 13. 17:41
 33/45 anonim ***** válasza:
76%

Ha küldenél neki CVt, akkor abból kiderülne, mihez értesz. Most csak azt tudjuk, mihez nem.

Amúgy egy cskmó cég fel se hívja azokat, akik közvetlenül hozzájuk jelentkeztek (nem referáltak), mert jobban szeretik az előszűrteket.

2019. jún. 13. 18:01
 34/45 anonim ***** válasza:
44%

Gyakornokot keresünk - de már bocsánat, ilyen hozzáállással kezdem azt hinni, hogy nem a világ gonosz körülötted.

Vadidegenként könyörögni nyilván nem fogok, de azért sok sikert kívánok a jövőben...

2019. jún. 13. 19:55
 35/45 anonim ***** válasza:
44%
Bizony nem a világ gonosz. Szerintem volt már kérdése itt, segítettek neki többen, és egy köszönömöt nem nyögött vissza.
2019. jún. 13. 20:03
 36/45 anonim ***** válasza:
Gyakornokot valóban sok helyen keresnek.... :'D
2019. jún. 13. 20:06
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Annyira nem vagyok képben az IT szektorral, de egy volt kollégám elment egy multihoz junior nemtudommilyen programozónak. Pontos összegért nem tudok, de ilyen 150 nettó körül kapott. Bő egy év után 65% emelést kapott. És ő amolyan gyorstalpalón tanult, nem hinném, hogy akkora szakember. Szóval aki tényleg jó, nettó 200 alatt biztos nem dolgozik.
2019. jún. 13. 20:51
 38/45 anonim ***** válasza:

# 34

Ez a Kérdezőnek szólt vagy nekem?

2019. jún. 13. 21:48
 39/45 anonim ***** válasza:
50%
Nyilván kiváló programozó vagy, ha ezt sem sikerült kilogikázni...
2019. jún. 13. 21:51
 40/45 anonim ***** válasza:

Egyébként csak hogy leírjam a tapasztalataimat...

Budapesten keresgélek melót. Amiről átképeztem magam, azzal mentem volna országszerte _bármerre_, ezzel most Pesten keresgélek.

Azzal a programozási nyelvvel, amit jelenleg tanulok + SQL (aztán nyilván tervezek másikat, másikokat is majd) hetente-kéthetente érdemes átnézni a pozíciókat, mert akkor már TALÁN lesz köztük új is - bár az újnak tűnők is ismétlődnek, 1-2 hónappal ezelőtt már voltak hirdetve. A hirdetések 80%-a webes technológia egyébként.

Szóval hetente-kéthetente van új pozíció, ahol nem 3-5 éves tapasztalatot várnak el. Az angol nyelvű hirdetéseket is nézem.

Beadom és 5-10% méltat válaszra, hogy bocsi, de nem ilyen tudású jelöltre gondoltak.

A LinkedIn se jobb, ott amúgy több hónapos hirdetések is vannak... Ja és az az oldal írja ki, hogy 30-40-en már jelentkeztek. Szuper. Majdnem, mint 2008 környékén.

Lehet, hogy a Java-val és a Python-nal egyszerűbb, pláne ha az ember mindkettőt ismeri. Bár tippem szerint ezekkel se túl könnyű.

Középiskola, érettségi, nappali tagozatos egyetem, utolsó évben gyakornokság. Így sikerül, igen.

2019. jún. 13. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!