Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak szerintem tűnik sok...

Csak szerintem tűnik sok munka haszontalannak?

Figyelt kérdés

Vannak ezek az 50 fős cégeknél hr-esek mondjuk 10-en, vagy accountant vagy 30 fő. Csak nekem tűnnek ezek a pozíciók haszontalannak? Nálunk pl dolgoznak 200-an, én bérszámfejtő vagyok és van nálunk 2 hr-es, plusz egy hr manager.

Ja igen és az ilyen csoportok nagy része épp felsőoktatásból kikerült, vagy fiatal 30-asok.

2019. jún. 11. 23:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, a raktáros és az operátor épp ugyanezt gondolja rólad és a többi irodai dolgozóról, hogy ott ül egy frissdiplomás semmirekellő és gépezik egész nap a légkondis irodában meg reszeli a körmét, még pénzt is kap érte, bezzeg mi megszakadunk.
2019. jún. 12. 12:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinált az a 6 HR-set veled egy irodába? Mindig is érdekelt, a laborból nem látok bele a munkájukból
2019. jún. 12. 16:46
 13/15 A kérdező kommentje:

Én nem mondtam, hogy èn megszakadok. Pont ezt nem értem.

Ráadásul, ha csökkentés van, azt mindig alulról kezdik. Tudom a miértjét, de mégsem értem sokszor. Azok az emberek dolgoznak egész nap.

Itt meg fél/1 óránként kávéznak/kajálnak/cigiznek. Ebédszünetből tuti nem érnek vissza időben. Délután pedig már arról meg a beszélgetés, hogy ki mit csinál este.

2019. jún. 12. 22:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezt ketté kell venni.

Igen, nagyon sok munka nem "hasznos", vagy csak 20-30%-ban. Nagy, multi irodákban főleg. Kevés olyan pozíció van ami 100%-ban haszontalan, de a kihasználtság sokszor alacsony.

De - vedd figyelembe, hogy időszakonként - általában szeptember-december és január-áprilisban hatalmas hajtások szoktak lenni a legtöbb cégnél. Ilyenkor jön elő ha valakit egy probléma megoldására vettek fel, az sokszor 80-100-120%-on pörög. Lehet nem minden nap, csak kéthetente egyszer, de ellátja a problémát ami az ő hatásköre.

(Aztán lehet ez csak a szervezet által generált probléma, de ez már más tészta :))

Nézzük meg másik oldalról, amit az egyik hozzászóló is írt - rohadtul egészségtelen, ha valaki állandóan 100%-on pörög. Itthon ez nagy módi, főleg a magyar cégeknél, mert érts mindenhez IS, csinálj meg mindent IS, nehogy már "lazsálj". Az átlag kihasználtsága 1-1 munkavállalónak maximum 80% kellene hogy legyen. Igen, hogy mellette tudjon kávészünetelni, esetleg egy-egy szakmai vagy urambocsá magánbeszélgetésbe keveredni, megnézni a neten magánjellegű dolgokat, stb. Emellett persze legyen ellátva a feladat, amire felvették, de ha folyamatosan feladattal, problémákkal van bombázva nonstop egy nap, az nem egészséges és nem is produktív.

Az Y és Z generációknak már ez a munkamódjuk, nem a szakadjon mindenki meg a hatalmas munkában, vigyen el mindenkit a szívroham meg a diabétesz az idegtől.

2019. jún. 17. 10:41
 15/15 A kérdező kommentje:

Utolsó nagyon szépen köszönöm!

Összeszedett, logikus válasz!

2019. jún. 23. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!