Csak szerintem tűnik sok munka haszontalannak?
Vannak ezek az 50 fős cégeknél hr-esek mondjuk 10-en, vagy accountant vagy 30 fő. Csak nekem tűnnek ezek a pozíciók haszontalannak? Nálunk pl dolgoznak 200-an, én bérszámfejtő vagyok és van nálunk 2 hr-es, plusz egy hr manager.
Ja igen és az ilyen csoportok nagy része épp felsőoktatásból kikerült, vagy fiatal 30-asok.
Én nem mondtam, hogy èn megszakadok. Pont ezt nem értem.
Ráadásul, ha csökkentés van, azt mindig alulról kezdik. Tudom a miértjét, de mégsem értem sokszor. Azok az emberek dolgoznak egész nap.
Itt meg fél/1 óránként kávéznak/kajálnak/cigiznek. Ebédszünetből tuti nem érnek vissza időben. Délután pedig már arról meg a beszélgetés, hogy ki mit csinál este.
Ezt ketté kell venni.
Igen, nagyon sok munka nem "hasznos", vagy csak 20-30%-ban. Nagy, multi irodákban főleg. Kevés olyan pozíció van ami 100%-ban haszontalan, de a kihasználtság sokszor alacsony.
De - vedd figyelembe, hogy időszakonként - általában szeptember-december és január-áprilisban hatalmas hajtások szoktak lenni a legtöbb cégnél. Ilyenkor jön elő ha valakit egy probléma megoldására vettek fel, az sokszor 80-100-120%-on pörög. Lehet nem minden nap, csak kéthetente egyszer, de ellátja a problémát ami az ő hatásköre.
(Aztán lehet ez csak a szervezet által generált probléma, de ez már más tészta :))
Nézzük meg másik oldalról, amit az egyik hozzászóló is írt - rohadtul egészségtelen, ha valaki állandóan 100%-on pörög. Itthon ez nagy módi, főleg a magyar cégeknél, mert érts mindenhez IS, csinálj meg mindent IS, nehogy már "lazsálj". Az átlag kihasználtsága 1-1 munkavállalónak maximum 80% kellene hogy legyen. Igen, hogy mellette tudjon kávészünetelni, esetleg egy-egy szakmai vagy urambocsá magánbeszélgetésbe keveredni, megnézni a neten magánjellegű dolgokat, stb. Emellett persze legyen ellátva a feladat, amire felvették, de ha folyamatosan feladattal, problémákkal van bombázva nonstop egy nap, az nem egészséges és nem is produktív.
Az Y és Z generációknak már ez a munkamódjuk, nem a szakadjon mindenki meg a hatalmas munkában, vigyen el mindenkit a szívroham meg a diabétesz az idegtől.
Utolsó nagyon szépen köszönöm!
Összeszedett, logikus válasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!