Mennyire lenne feltűnő a felmondási idő alatt elmenni pár nap táppénzre?
Cégtől függ, én a felmondási idő első napján betelefonáltam, hogy nem tudok menni, mert egy másik céghez megyek állásinterjúra, második nap már a kezemben volt a papír, hogy azonnali hatállyal felmondtak, nem kell többet mennem.
Tegyük hozzá engem a cég akart kirúgni, tehát nem tudom mi jogon várta el, hogy még felmondási időre bejárogassak 30 napot.
Hülyeséget írkáltok.
Nyilván feltűnő, nyilván mindenki tudja, hogy miről van szó, de nyilván mindenki ezt csinálja.
A felmondási idő már a te jutalomjátékod. Akkor már nem vagy ott. Mindjárt jön majd egy-két okoska, aki végiggürcölte és -izzadta a felmondási idejét, de az életképtelenekkel nem kell foglalkozni.
Azt kell megérteni, hogy ha felmondasz, akkor ott 99%-ban téged már nem érdekel a cég. Vár az új kihívás, az új lehetőség, és a 3 hónapos próbaidő: az erődet, energiádat, a gondolataidat már az új munka kell, hogy lekösse. Előre nézel, nem vissza.
Menj nyugodtan táppénzre, pihend ki magad, készülj fel az új feladataidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!