Mit lenne érdemes tanulnom, hogy piacképes legyen a tudásom?
Egy év múlva szerzem meg a BSC-s diplomámat, gazdálkodás és menedzsment szakon.
Angolul felsőfokon beszélek, jellemzően jól átlátom az összefüggéseket, rendszereket.
A számvitel hidegen hagy, jobban szeretem a kreatívabb feladatokat.
Olyan munkát szeretnék majd találni, ami nem őrli fel az idegeimet és munkaidő után ott tudom hagyni nyugodt szívvel.
Továbbmehetsz gazdasági Msc-re pl vezetés és szervezés, pénzügy stb
Elkezdhetsz egy új alapalszakot pl informatikus, műszaki mérnöki, de csak ha érdekelnek ezek is.
Megtanulhatsz egy új nyelvet, pl a németet.
Jó kérdés ezt nem lehet megmondani. JELENLEG ismétlem JELENLEG még egyszer leírom, hogy a retardáltak is megértsék JELEN PILLANATBAN az informatikai és a különböző mérnöki (kivéve agrár) végzettség jelent HATALMAS előnyt. DE!
Lehet, hogy mire te elvégzel egy ilyen szakot és HASZNÁLHATÓ tudást szerzel, telítve lesz a piac és leértékelődnek ezek a szakmák. Lehetetlen megmondani, hogy 3-4 év múlva mi lesz.
Egyébként hagyományos, kétkezi szakmát érdemes még kitanulni: ács, villanyszerelő, hegesztő, kőműves, hentes, lakatos stb. Ezekből óriási hiány van, mert senki nem akar "koszos" munkát végezni.
"Mar 2002ben is azt hallottam, hogy hamaroson telitodik az informatikus piac."
Telítődött is. Akkoriban sokan mentek ilyen "mezei informatikusnak", aohgy egyébként manapság is, és azon kívül, hogy valamilyen kis cégnél vagy állami intézménynél (iskola) elücsörögnek rendszergazdaként 150 ezerét havonta nem nagyon tudnak mást csinálni.
Nyilván az informatikában és úgy alapból az innovatív, modern szakterületekben mindig lesz potenciál, de nem feltétlen az átlagos képességűeknek. Szóval a szakványban képzett, kvázi betanított jelleggű "informatikusokból" nem lesz hiány rövid időn belül. Inkább a speciális szaktudás iránt nő / marad meg az igény.
-Hidegburkoló
-Prostituált
Ezekbe van pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!