Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megeri diplomat szerezni?

Megeri diplomat szerezni?

Figyelt kérdés

Most erettsegizem, viszont ugy szamolom, hogy a pontjaim semmi "ertelmes" szakra nem lennenek elegek, csak egy bolcsesszakra, ami nagyon "bufe".

Viszont azt hallottam, hogy sok munkanal mar az is elony, ha van egy (barmilyen) diplomaja az embernek, nem nezik milyen, de pl tobb fizetes jar erte. Gondolkodtam rajta, hogy diploma utan elvegeznek egy OKJ-t azon a teruleten, ami majd jobban erdekelne. Egyetem mellett dolgoznek, gyujtogetnem a penzt.

Vagy hagyjam inkabb a 3 eves bolcseszkepzest es menjek azonnal OKJ-re?

Ezen gondolkodom, kerlek segitsetek :)

2019. máj. 31. 01:23
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Vagy meg talan az is megoldas lehet, hogy elvegzek elobb egy OKJ-t, majd utana megyek egyetemre. De ez igy elegge nehezkes, es ugy sem biztos, hogy bekerulok allamira.
2019. máj. 31. 01:25
 2/26 anonim ***** válasza:
38%
Teljesen felesleges nem műszaki vagy orvosi szakra menni. Az összes bölcsész ismerősöm mind valami filléres irodai melóban kötött ki, és napi gyakorlat keretében dugják fel maguknak a diplomájukat minden reggel. A jogászok nagy része is így járt. Teljesen felesleges bölcsészkar után karrierről álmodozni, az komoly kapcsolatok és pedigré nélkül nem megy.
2019. máj. 31. 02:17
 3/26 anonim ***** válasza:
46%

Így van! NEM éri meg !

Másoddiplomára is csak azok mennek, akik már az elsővel sem tudtak mit kezdeni és azt hiszik kettő semmivel többet fognak érni, mint eggyel..., meg hát addig sem kell a való életben dolgozniuk.

Tanulj inkább egy-két jó szakmát!

2019. máj. 31. 03:54
 4/26 anonim ***** válasza:
59%
Semmilyen szakra nem éri meg menni csakis, hidegburkolonak azok minimum havi 1 millat keresnek
2019. máj. 31. 05:36
 5/26 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, hogy a jogász ismerőseid hogyan nem találtak állást. Nekem az összes évfolyamtársam, ismerőm és jómagam is el tudtunk könnyen helyezkedni, nyilván nagyon jónak kell lenni a szakmában, már az egyetem alatt is minden lehetőséget kihasználni és akkor nem lesz gond.

Kérdező, szerintem nem éri meg büfészakos diplomát szerezni, inkább ha érdekel egy szak érdemes lehet újraérettségizni akár, hogy meglegyen a pontod.

2019. máj. 31. 06:47
 6/26 anonim ***** válasza:
90%

Bölcsész vagyok, jól keresek egy irodai melóval, mert beletanultam az ITbe és a kettő együtt versenyképes.

De én is azt mondom, hogy nem érdemes három évet pazarolni rá.

2019. máj. 31. 06:49
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsész szálból is van rengeteg. A nyelvi szakok is ide tartoznak, szóval akkor inkább nyelvi szakra menj, annak értelme is van.
2019. máj. 31. 07:09
 8/26 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem megéri, mert sokszor többet kereshetsz vele, mint szakmunkás minimálbér, főleg, ha van mellé még valami felsőfokú nyelvtudásod. Amúgy meg az itthoni OKJ képzések szintje egy nagy 0. Én csináltam diploma után és abszolút semmi értelme nem volt.
2019. máj. 31. 07:23
 9/26 anonim ***** válasza:
66%

Sok "filléres" irodai munkahelynél is elvárnak diplomát, mindegy hogy milyet, csak legyen valami, nélküle kapásból kiszórják az önéletrajzodat. Diploma nélkül papíron semmi nem különböztet meg a kegyelemkettesre érettségizett segédmunkás Józsitól. Ebből a szempontból egy büfé bsc még mindig jobb, mint a semmi. Meg az is lehet, hogy végül rájössz, hogy a pénz nem érdekel, és tényleg büfékutató akarsz lenni.

De a legjobb döntés az lenne, ha beadnád a jelentkezésed valami olyan szakra, ami valamennyire érdekel és pénzt is lehet vele keresni (valószínűleg valami mérnökire), akkor is, ha lehet, hogy nem vesznek fel. Aztán amikor tényleg nem vesznek fel, akkor vársz egy évet és újrapróbálkozol, ami idő alatt tanulsz, újra megcsinálod a szükséges emelt érettségit, hogy több pontod legyen, elmész nyelvvizsgázni, és esetleg félállásban dolgozol is egy kicsit. Egy év után pedig simán felvesznek a kinézett szakra. Mi a jobb, egy kimaradt év, vagy egy élethosszig szenvedni egy rossz döntéstől?

2019. máj. 31. 07:39
 10/26 anonim ***** válasza:
60%
2 diplomával, jelenleg munkanélküliként úgy gondolom ezért felesleges volt tanulni. Ha újra kezdhetné, akkor előbb egy okj-és tanfolyamot végeznék, elhelyezkednék benne és utána egy diploma.
2019. máj. 31. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!