A HR-eseknek vonnak le a fizetéséből, ha rossz embert vesznek fel?
Nem, de nem is a HRes dönt, hanem a közvetlen felettes.
Amúgy sok cégnél viszont jutalékot kapnak a recruiterek, az után, hogy X ideig ott maradt-e a jelölt, akit ők közvetítettek ki.
A szakmámban a Hres csak első körös benyomást néz. A munkáltató kérésére tesztet töltet, utána ha jól sikerül kerül sor a szakmai interjúra, ahol adott esetben a közvetlen vezetővel történik.
Pl a mostani helyemen azonnal jött az igazgató, mert olyan tesztet írtam, és ennek függvényében ment a beszélgetés. És csapongva, hogy pl ha a szakmai tudásom csak magolt, akkor kizökkenjek mert váltunk pl magánéletre, és onnan vissza, angolról magyarra és vissza.
Ha ez mondjuk egy jó előadás lett volna tőlem, megvezetem a munkaadót, akkor csak a tényleges munka során derül ki, hogy hülye vagyok hozzá. Ergó a HRs választott egy szimpatikus személyt, a vezető egy jó szakembert, ha mégse, sajnos kezdhetik újra a kiválasztást, nagyobb bünti ez nekik, mint a fizetésből levonás.
A HR-es nem vesz fel senkit.
Mi az halál falloszát nem lehet ezen megérteni?
4.!
Ha nem vesz fel senkit, akkor miért van alkalmazásban a cégnél? Mi a feladata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!