Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdálkodás menedzsment...

Gazdálkodás menedzsment tényleg csak büfészak?

Figyelt kérdés

Én Foszk-on tanulok,nem is alapkézésen.

De azt olvastam,hogy a GM a legnépszerűbb szak,a legtöbben ezt választják,szóval gondolom dunát lehet rekeszteni belőlük.

Foszk meg annyit se érhet,mint az alapképzés.

2019. máj. 23. 23:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

végezd el a FOSZK-ot, aztán irány a PSZ alapszak. Sok tantárgyat el fognak ismerni, tehát nem kell 7 félévig az alapszakra járnod, csak 4 vagy 5.

Ha ez nem opció, akkor egy mérlegképes könyvelő végzettséget szerezz meg, de lehet hogy annak előfeltétele a Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés, ami 2 év, de az is lehet, hogy a GM FOSZK-ot elfogadják.

Bár én inkább PSZ alapszakra mennék a helyedben.

Melyik egyetemen tanulsz? Az is nagyon sokat számít. Egyébként SSC-ben (ha tudsz jól angolul és közepesen egy másik nyelven) el lehet helyezkedni FOSZK-kal is, de pl. komolyabb vezető csak diplomával lehetsz.

2019. máj. 24. 23:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Az emelt érettségit miért nem csinálod meg?

Angol emelt megegyzik a középfokú nyelvvizsgával, ami amúgy is kellene a FOSZK-hoz ha jól tudom.

Gyerekjáték megcsinálni.

2019. máj. 24. 23:08
 13/20 anonim ***** válasza:
27%
Ha komolyabb közgázt szeretnél tanulni, akkor Corvinus Alkalmazott közgáz alapszakját tudom ajánlani, de oda lehetetlen bekerülni. A gazdmen nagyon általános tudást ad, arra nem jó, hogy szakember legyél egy adott területen belül csak ezzel a papírral. Én is ezt tanultam bsc-n, nálunk ráadásul az is rontotta a színvonalat, hogy sokan jártak oda olyanok, akik csak azért jöttek erre a szakra mert nem volt jobb ötletük és amúgy utálták az egészet.
2019. máj. 25. 02:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem az SZTE-re jártál véletlenül?
2019. máj. 25. 08:20
 15/20 anonim ***** válasza:
#14 nem, Debrecenbe. Ezek szerint máshol is hasonló a színvonal :)
2019. máj. 25. 09:50
 16/20 anonim ***** válasza:
20%
Bge pszk-n kívül felejtsd el a közgét!Ha hülye vagy mindenhez,akkor szakmunka.Tudom,hogy büdös,de fizetni fog!
2019. máj. 25. 18:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez a BGE PSZK honnan jött előző? Ha jól értem az elhelyezkedési lehetőségekkel és a fizetéssel érvelsz, abban BGE több intézményhez képest is alulteljesít. És azt sem értem miért javaslod neki, hogy menjen aprópénzért szakmunkára, mikor rommá kereshetné magát 5-10 éven belül egy GM-es diplomával?
2019. máj. 25. 20:55
 18/20 A kérdező kommentje:

Németből és angolból is megvan a középfokúm.

Igen,hát lehet könnyen meglenne az emelt érettségi belőlük.De nem igazán tetszett ez a gm,hogy még alapszakra is elmenjek

2019. máj. 25. 20:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha nem tetszett egyébként semmi értelme erőltetni. Keress egy olyan szakot, ami érdekel. Olyan munkát csinálni, amit nem szeretsz, kínszenvedés. Még hetekig is, nemhogy egy életen át.
2019. máj. 25. 21:08
 20/20 A kérdező kommentje:

De ha elmennék valami nemzetközi tanulmányok,vagy politikatudományok alapszakra (ami ténylegesen érdekel) azzal meg munkát se találnék.

Azért egy gazdasági irodai munka még mindig jobb lenne,mint egy 3 műszakos gyári betanított munka

2019. máj. 26. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!