Mennyit keresel jelenleg (netto)?
Főleg fiatalok válaszára vagyok kíváncsi, de bárki írhat.
Helyileg hol, milyen cégnél?
1,2 - 1,5 nettó között.
IT vállalkozó vagyok
29/F
Bruttó 215000 okj-s kisgyermeknevelő.
Ha leállamvizsgázom, kíváncsi leszek mennyivel fogok többet keresni...
28/N
309 ezer Ft. Szoftverfejlesztő, Budapest.
Az ismeretségi körömben (Budapest és környéke), az alsó 20%-ba tartozom a fizetést tekintve, mivel az ismerőseim nagy része szakmunkás és a fizetésük nagyobbik hányadát feketén kapják. Ha ebből indulok ki, akkor ez az országos 220, errefelé 400.
Nettó 260 alapbért kaptam ami cafeteríaval és éves jutalmakkal, túlóraval együtt havi átlag kb 400 nettó körül jött ki.
Váltottam, most az alap fizu a 400 nettó és még ezen felül jön esetleges túlóra díj, cafeteria, éves bónusz vagy akármi.
"175 225 forint nettó, irodai állami munkahely.
A magyar átlag nettó fizetés pedig 90 000 ft, ez a magyar valóság akár tetszik akár nem."
Vedd ki a fejed a homokból. Tudom hogy rossz ezt hallani de te bizony átlag alatt keresel. Még a medián bér is több lehet ennél, mert pár évvel ezelőtt becsülték 170 körülre és azóta jócskán nőttek a bérek.
Ma már a minimálbér is nettó 100 körül van.
És mi van azzal a kismillio emberrel, akik papíron minimálbérre vannak bejelentve, és zsebbe kapnak egy csomó pénzt még pluszba? Azok pedig indokolatlanul húzzák le az átlagbért.
Szóval tetszik vagy sem, de olyan nettó 200 körül van ma az átlagbér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!