Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen kérdések merülhetnek...

Milyen kérdések merülhetnek fel egy állásinterjún?

Figyelt kérdés

Sokadjára megyek már állásinterjúra, de még mindig érdekelne, hogy mit kérdeznek. Eddig ilyeneket kérdeztek:

- Meséljen magáról

- Mit tud az intézményről?

- Milyen elképzelései vannak az állásról?

- Miért szeretne itt dolgozni?

(tanári, napközis tanári, kollégiumi nevelői, pedagógiai asszisztensi állásról van szó)

2010. júl. 6. 21:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szia.

Nálam előfordult ilyen: "Mikor szeretne gyereket?," "Milyen lenne az Ön számára az ideális munkatárs?" Sorolja fel 3 jó tulajdonságát, és 3 rossz tulajdonságát!" "fizetési igény megjelölése"

Volt közöttük elég személyes kérdés is: pl. "Van saját lakása?" "milyen a kapcsolata a szüleivel?" Ezeket pl. nem értettem , miért volt fontos:)

2010. júl. 6. 21:53
 2/8 A kérdező kommentje:

Gondoltam a fizetési igényre, de itt ugye közalkalmazotti bértábla van. Azt elvileg meg sem kérdezhetné, hogy mikor akarok gyermeket, nem?

Az egyik helyen például kérdezték, hogy Pesten lakom-e. Nem tudom, hogy miért volt fontos. Ha megkapom az állást, nyilván felköltöznék Pestre, mert minden nap nem tudnék (és nem is akarnék) 200 km-ről járni. DE,hogy az interjú időszakában már fent lakom-e pesten? Ha felvesznek, s reggel munkakezdésre (8.00) ott vagyok a munkahelyen ápoltan, rendes öltözékben, tettre készen, a munkámat ellátom lelkiismeretesen, akkor nem mindegy neki, hogy hol alszom? Aludhatok én a Lánchíd alatt is, nem kellene, hogy befolyásolja.

2010. júl. 6. 21:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
De sajna befolyásolja, hogy az interjúkor hol laksz. :( Mert pld. van olyan, aki nem talál ugyan megfelelő szállást, vagy egy-két hónap után hazaköltözik... és akkor fizethetik az utiköltséget is. Vagy pld. nem vagy "mozgósítható" gyorsan, ha lebetegszik egy kolléga. Tudom, rossz ezt hallani ,de sajnos tényleg így van. :(
2010. júl. 6. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Számít, hol laksz, mert ha más településen, akkor nekik kötelezően meg kell téríteni az útiköltséged 90%-át.

Ha gyerekvállalásra, személyes dologra kérdeznek rá, akkor megtagadhatod a válaszadást, de nyilván rossz pont, szóval ezekre ki kell találni valami frappáns választ.

2010. júl. 6. 22:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ez tényleg így van, nem kérdezhetik meg, mikor szeretnél gyereket, de tőlem eddig mindenhol megkérdezték:(
2010. júl. 6. 22:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Pestre jelentkeztem állásra, s látták az önéletrajzomban, hogy milyen címet adtam meg (nem Pestit, de még csak nem is az a megye, mert Borsod).

Gondolhatják, hogy azért jelentkezem, mert meg tudom oldani, hogy ott legyek és dolgozzak. Vállalom a költözést, hajlandó vagyok abba a városba költözni, ahol a munka van. Máskülönben nem adtam volna be a jelentkezésemet.

Ezeken kívül mit szoktak még kérdezni? MI az, amit jó, ha elmondasz magadról?

2010. júl. 6. 22:57
 7/8 anonim ***** válasza:
"Mikor szeretne gyereket?" kérdés kb. törvényellenes, ha ilyet tesznek fel, és nem vesznek fel, simán beperelheted őket, hogy emiatt nem vettek fel, ami diszkrimináció... az már más kérdés, hogy nehéz lesz bizonyítani, de a törvények alapján a munkáltatónak kell bizonyítania, hogy volt nálad megfelelőbb jelentkező...
2010. júl. 6. 23:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem akarok én itt semmit sem bizonyítani, csak hallottam, hogy ezt nincs joguk megkérdezni.

Inkább arra lennék még kíváncsi, hogy milyen kérdések fordulhatnak még elő a fentebb említett állásinterjúk kapcsán?

Köszönöm.

2010. júl. 6. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!