Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HELP. Most hogyan tovább? -->

HELP. Most hogyan tovább? -->

Figyelt kérdés
2010 június 3-án lejárt a gyesem,és szerettem volna visszamenni dolgozni,amikor is a főnököm közölte,hogy nem vesz vissza,keressek más munkahelyet.Nyolc évet dolgoztam nála.A szabadságomat kiadja.A 3 évre mennyi szabadság jár?Én közben /a szabadságom idején/ átestem egy műtéten amivel 6 hétig táppénzen leszek.Azt szeretném kérdezni,hogy a táppénzemet köteles-e a munkáltatóm kifizetni,és utána letölthetem-e a többi szabadságomat?Ha igen akkor mi alapján számolják a táppénzt,és a szabadságot?A 3 évvel ez előtti fizetésemhez?Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 6. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
szabidat ki kell fizesse, és a végkielégítésed, a felmondási idődre járó pénzt, ill a 30 napos felmondási védelmi idődre járó pénzt----mielőtt bármit aláírnál olvastasd el egy ügyvéddel
2010. júl. 6. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:
amíg táppénzen vagy addig nem rakhat ki,csak utánna.
2010. júl. 6. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:

na akkor kezdjük... hogy mennyi szabi jár függ a korodtól és hogy pl. hny gyereked van. amíg táppénzes vagy felmondhat ugyan, de nem szünik meg a munkaviszony és utánna kiadhatja a szabidat vagy meg is válthatja azt, attól függően hogy miben állapodtok meg. Már nincs harminc napos felmondási védelem. Fontos kérdés végkielégités szempontjából, hogy milyen papírt akar veled aláíratni, ugyanis ha közös megegyezésest, akkor nem vagy jogosult a végkielégítésre, én is javaslom hogy aláírás előtt nem ügyvéddel, könyvelővel nézesd meg a papírokat, ehhez jogod van. A táppénzed megkezdődött és addig nem mondott fel, akkor ki kell fizetnie a betegszabit, majd a tb táppénzt fog folyósítani.

és hogy mivel számolják, az attól függ... a három évvel ezelőtti fizetésed meghaladja a minimálbért akkor azzal is lehet, ha nem, akkor legalább a minimálbérig korrigálnia kell. A betegszabi az átlagkereset (szabadsági pénz) 70%a jelenleg, a táppénz pedig 60%

táppénzt mivel nem volt meg az irányadó időszakodban a megfelelő idő ezért a munkaszerződés szerinti munkabéred után fognak folyósítani... Remélem kimerítő voltam :))

2010. júl. 8. 23:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem az hangzott elég rosszul hogy nem vett vissza 8 év munka viszony után.

Szerintem köteles kifizetni neked a táppénzt.

2010. júl. 9. 10:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
2010. júl. 11. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!