A különböző multiknál (Spar, Tesco, Aldi, Lidl stb. ) hogy írják a beosztást? Van-e vita belőle, hogy ki akar délutános műszakban lenni és ki nem?
Beosztanak 12 órára és akkor nincs vita, hogy ki lesz délelőtt és délután :D
komolyra fordítva a szót: úgy tudom, igyekeznek figyelembe venni a dolgozók kéréseit - de nyilván nem lehet mindenkinek kedvezni, hiszen a boltban is lenni kell valakinek.
Nincs olyan, hogy valaki csak délutános állandóan.
Ja, hogy Neked csak az a válaszoló jó, aki ott dolgozik?
Ha valaki beszélget a Lidl-s dolgozókkal, ismeri, hogy kit hogy osztanak be, az már nem is felel meg, az nem jó válasz?
Bocs, akkor léptem - 1-es.
tescos dolgozó voltam, nálunk meg lehetett adni egy papíron, hogy ki mit szeretne, felírtuk az adott hónapban, hogy egyik-másik napon mint szeretnénk, délelőtt, délután, szombat, pihenő, szabadság és úgy osztott be.
A másik osztályon ilyen igényt nem lehetett beadni, az ő vezetőjük úgy osztotta be, hogy folyton vita volt.
Azt viszont biztos, hogy akinek kisgyereke volt, azt igyekeztek nem este 22-ig beosztani, bár ebből is volt vita, hogy a kisgyerekes kolléganő: bezzeg sose túlórázik, pedig még férje is van...
Amikor senki nem vállalta el a túlórát, akkor elvállaltam én, nem volt kötelező. Esetleg ha mégis, akkor karácsony idején, de akkor sem fenyegető kötelezővel.
Szóval, ha multihoz tervezel menni dolgozni, mindenhol más a helyzet, egyiknél figyelembe veszik, másiknál nem, ott van még a busz indulás, érkezés a vidékieknél, nálunk ezt minden osztályon figyelembe vették. Vezetőtől függ. Mindenesetre, ha nem szeretnél túlórázni, délutánozni, akkor szólj a többieknek, ki szeretne, a vezető is tudjon róla, aztán ha senkit nem zavar, akkor kevesebb délutánod lesz.
Nálunk 8 órás műszak volt, 6-7-9 kezdéssel, a délutáni talán egyféle volt, 13 30-22 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!