A fővárosban van olyan ember aki 8 órában nettó 100ezer ft körül keres?
"Nem kommunizmus van mimdenki valthat munkát, senkinek sem kötelező sehol sem dolgozni"
Ó je, főleg vidéken, ahol több az ember, mint a munkahely.
Arról nem beszélve, hogy a munkaerőpiacon - mint írtam, 50 felett már "nem ember az ember" - fel sem veszik, de a nyugdíjkorhatár azért fel lett emelve 65-re.
Biztosan vannak.
És nem biztos, hogy azért dolgoznak sokan ennyiért mert csak ilyen szar munkára jók, hanem mert mondjuk így több szabad idejük marad, nem fáradnak el annyira, nem megterhelő a munka, nem a pénz a lényeg számukra, hanem inkább csak egy bejelentett (kamu) munkaviszony.
És még millió más lehetőség is van.
Én ismerek olyan tanárt akinek a férje milliárdos, bármit megtehetnek, de mégis tanít pusztán kedvtelésből.
Pedig ő sem kereshet túl sokat, de mégis csinálja.
Sőt van olyan ismerősöm akinek van normális végzettsége, de csak a szülei erőltették rá, valójában tök mássa lszeretett volna foglalkozni. Most egy általános iskolában takarít bérminimum körüli összegért, de neki így jó, mert ő gyerekek közelében szeret lenni, óvónő akart lenni anno.
Épp tegnap beszélgettem egy tanárral, bármilyen hihetetlen - nekem is az volt - akinek az egyik kollégája elment árufeltöltőnek. Mikor rákérdezett, hogy miért megy épp oda, akkor azt mondta: mert ott tudom, hogy ettől eddig dolgozom, ha vége a munkaidőmnek, akkor utána szabad vagyok, nincs semmi gondom. Nem kell dolgozatot javítani, álllandó készenlétben lenni a neten is a szabadidőben is, stb.
Amíg beszélgettünk, addig is jött egy üzenet egy bizonyos problémával, amit még aznap meg is kellett, hogy oldjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!