Miért olyan unalmasak a fizikai munkák szemben a szellemi munkákkal?
Általánosságban, persze vannak kivételek de most nem ezek érdekelnek.
Volt pályaválasztási börze sulival mentünk és ajánlgattak rengeteg szakmunkát amiben nagy hiány van, de egyszerűen annyira dögunalmas és semmi kihívás vagy érdekesség nem volt bennük.
Az egyik asztalnál páran valami vasizéket reszelgettek reszelővel meg ilyen agyament dolgok. XD
Egy másiknál csöveket dugdostak lyukakba. WTF
Az jutott eszembe hogy nem azért van olyan nagy hiány szakemberekben mert hogy ennyire unalmasak ezek a szakmák?
Na, az én 70-es évekbeli villanyvezetékeimet életre kelteni nem lenne unalmas Neked :D
Annyira nem, hogy a legtöbb villanyszerelő meg is futamodik tőle :-(
Igen, tudom, újra kéne húzni, de most épp nincs 500 ezrem rá :-(
# 2
De pont ez az hogy csak így hogy olvasom már unalmas és idegesítő munka lenne. Drótokat dugdosni meg húzogatni a falban. És nem számít mennyit tudnának fizetni érte.
# 4
Egy szóval nem szidtam senkit, nyugodtan olvasd el láthatod.
Arról beszéltem hogy miért ennyire unalmasak ezek a munkák.
Ezt így nem lehet általánosítani. Hihetetlen unalmas lehet az ún. "szellemi" munka is, és páratlanul érdekes a fizikai.
Nyilván mindkettő csak egy bizonyos szint felett érdekes, ami némi előképzettséget igényel.
Hát tudok olyan szakmákat amik nem a monotonságukról hírhedtek, de cserébe mutathatnék mennyire "érdekfeszítő" lekönyvelni a nagyon izgalmas számokat, vagy irodában kisegíteni "szellemi" munkának titulálva.
Azért is van egyrészt hiány a szakmákból mert érthető módon szívesebben keres valaki X nettót a kényelmes irodában ülve ahol a 100 darabos A4-es laptömb a legnehezebb súly, mint ugyanennyiért mocsokban, koszban, akár veszélyes körülmények között. Igaz most már szépen kezdenek emelkedni a szaki bérek. (nagyon helyesen)
Hosszú éveken voltam postás, amíg nem lettek vállalhatatlanok a körülmények. Papíron fizikai munka, de nem mondanám hogy monoton lett volna. Sima levél/ajánlott, utalvány/nyugdíj kifizetés, kisebb csomagok cipelése, súly cipelés, biciklizés, mégis élveztem. Most logisztikusként dolgozok, vannak napok ahol hajam kitépem, máskor alig van mit csinálni, és csak várom hogy a napnak legyen vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!