Hogy legyen egy (szakmájában) pályakezdőnek szakmai tapasztalata, referenciája, ha lehetőséget se kap a szakmájában tanulmányainak megfelelő munkát végezni?
Az Oktatási Minisztérium kiszúrt velünk, mivel nem jár államvizsgáig hallgatói jogviszony.
Informatika diplomám lesz (de ez így keveset mond, most nem részletezem), fél éven belül, de mindenképp kell munka, mert mivel nem volt még 365 munkanapom, csak 90 napig jár az álláskeresési segély, amivel együtt jár, hogy fizetik utánam a TB-t, ez nekem december végén lejár, addig nem lesz diplomám, de munkát kell találnom, mert önerőből nem tudom ezeket a dolgokat fizetni magam után, amit mind hallgatói jogviszonyban mind munkaviszonyban fizetnek utánam.
Angol középfokú vizsgám meglett érettségivel, de az nem szakmai angol, így társalgási szintnek felel meg, hiába középfok.
Tanulmányaimnak megfelelő munkákra küldöm be az önéletrajzomat, olyan munkákra, amiket el tudnék végezni, de legutóbb is azzal utasítottak el, hogy nincs szakmai tapasztalatom, és még hozzátették, hogy a tanulmányaim nem megfelelőek. (microsoft office Power Point programjában kellett volna dolgozni, speciális tudást nem jelöltek meg az álláshirdetésben, informatika tanulmányaim és ECDL vizsgám hol nem megfelelő?)
Persze mindezek tetejébe nő vagyok, de ennek nem lenne szabad akadálynak lenni, ugyanazt tanultam, mint a pasik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!