Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen iskolát kéne elvégeznem...

Milyen iskolát kéne elvégeznem hogy jó eséllyel állásom is legyen?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, van egy vegyész diplomám, nyelvvizsgám. Évek óta nem kapok munkát, még ügynöki munkára sem vesznek fel.

Mit kéne tanulnom, hogy ez ne így legyen? PhD-t is direkt azért nem akartam elkezdeni, mert tudtam, hogy csak 3-4 évem elmenne vele, de semmit nem tudnék vele kezdeni.

2010. júl. 5. 15:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
:(
2010. júl. 5. 20:16
 12/21 anonim ***** válasza:

Tanulj meg 3 nyelvet felsőfokon (pl egy angolt, franciát és vmi szláv nyelvet).

Diploma nélkül is örömmel vesznek majd fel külföldi kapcsolattartónak, vagy vmi hasonlónak.

Ha ez nem tetszik, akkor még mindig ott az idegenforgalom.

Ha nem szereted a nyelveket akkor szerezz egy gépészmérnők diplomát, az állások felében vmilyen gépészmérnököt keresnek.

2010. júl. 5. 21:35
 13/21 A kérdező kommentje:

Erre egyébként már én is gondoltam. Sokkal többre mentem volna, ha az egyetemi évek alatt inkább nyelveket tanulok és amellett "csak" egy érettségim lenne.

Ráadásul az egyetemen amit tanítottak, annak kb a 60%-át soha nem is használnám még ha el is tudnék helyezkedni a szakmámban.

2010. júl. 5. 22:17
 14/21 anonim ***** válasza:

pl milyen kémiai referenciákat tudsz felmutatni ha nem csk köynvet nyalni jártál be?

az informatikusnak pedig azt üzenem, h igen vannak jó infós melók, csak ahhoz tudás kell. egy igazi jó programozó, rendszergazda, grafikus, stb bármikor kap egy jó állást, plusz fekete maszek melók.

2010. júl. 5. 22:45
 15/21 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemre jártál?
2010. júl. 5. 23:29
 16/21 anonim ***** válasza:

21:35 ne hidd, hogy azzal olyan sokra megy. nekem angol, német, francia, olasz és orosz felsőfokúm van, meg egy spanyol középfok. igaz nem érettségim van mellé, hanem bölcsész diplomám, nem sokat ér sajnos. évekig nem találtam munkát, úgy hívtak be állásinterjúra telefonemelgetőnek egy irodába, hogy letagadtam a diplomám, meg az öt felsőfokú nyelvvizsgám. az interjún megkérdezték, hogy miért nem tanultam tovább, mondtam, hogy így alakult. 3 hónapot dolgoztam minimálbérért, aztán felvettek valaki mást próbaidőre, nyilván szintén minimálbérért. azóta találtam jobb munkát, de nem könnyű a dolog, ráadásul a folyamatos visszautasítás elveszi az életkedvedet is.

szóval én drukkolok, szerintem egyelőre, átmeneti megoldásként vállalj el akár olyan munkát is, ami keveset fizet, nem feltétlenül használod ki a képességeidet, nem is feltétlenül a szakmádba vág, de legalább van munkád.

2010. júl. 6. 04:01
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszi. Ezek szerint más is járt hasonló cipőben.

Már ügynöki munkát is elvállaltam volna, de oda sem vettek fel. Aztán pályáztam már középfokú végzettségnek megfelelő technikusi helyre is, de onnan azzal az indokkal utasítottak el, hogy túlképzett vagyok. Tényleg fogalmam sincs, hogy hova jelentkezhetnék... Talán a Tescoba pénztárosnak, vagy árufeltöltőnek még van esélyem.

Aztán mikor interjún kérdezik, hogy mit csináltam az elműlt években, mindig elmesélem, hogy állást kerestem, önéletrajzokat gyártottam, interjúkra jártam, de nem vettek fel, akkor úgy néznek rám, mint valami marslakóra. Látom a döbbenetet az arcukon. Mintha még sosem találkoztak volna ilyen problémával. Nem mondják nyíltan, csak éreztetik vele és célzásokat tesznek, hogy akkor én biztos mennyire lusta vagyok, nem is kerestem állást igazán, elvagyok segélyen meg anyuci pénzén, stb.

Bár nem tudom akkor mit mondhatnék nekik erre a kérdésre. Lehet valami hazugságot kéne kitalálnom és akkor egyből felvennének.

2010. júl. 6. 06:57
 18/21 A kérdező kommentje:

23:29!

ELTE

2010. júl. 6. 06:58
 19/21 A kérdező kommentje:

22:45!

Akkor még egyszer, részletesebben:

- Szaklabor: Aminosavak és aminok egyidejű meghatározása biológiai mátrixokban: o-ftálaldehid-etántiol-fluorenilmetil-kloroformát származékokként nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiás eljárással

A szakdolgozatra kitűnő minősítést kaptam és tanszéki javaslatra jelölték is a Magyar Kémikusok Egyesületének Nívó-díjára is.

- Az ELTE Kémia Intézetének felterjesztése alapján a „Kar Kiváló Hallgatója” címet nyertem el.

- A Tudományos Diákköri Konferencián előadással vettem részt hasonló témában.

- Munkám a nemzetközi „HPLC 2007” konferencián poszterként szerepelt:

„Analysis of amino acids and amines in biological tissues and cheese by

HPLC as their o-phthalaldehyde/ethanethiol/fluorenylmethyl chloroformate

derivatives”- poszter a „HPLC 2007” nemzetközi konferencián, Ghent, 2007.

- Két publikáció, aminek bárki utána nézhet:

Á. Kőrös, Zs. Varga, I. Molnár-Perl: Simultaneous analysis of amino acids and amines as their o-phthalaldehyde-ethanethiol-9-fluorenilmethyl chloroformate derivatives in cheese by high-perhormance liquid chromatography

Journal of Chromatography A, 1203 (2008) 146-152

Á. Kőrös, Zs. Varga, I. Molnár-Perl: Simultaneous analysis of amino acids and amines as their o-phthalaldehyde-ethanethiol-9-fluorenylmethyl chloroformate derivatives in biological tissues, Journal of Chromatography B.

"Csak ennyi". De lehet hogy lesz még egy cikk, mert az egész munkát a New York-i állami orvostudományi egyetem reumatológiai osztályának kutatólaboratóriumának felkérésére csináltam. Ha ők tovább dolgoznak az eredményekkel, elvileg abban is megemlíthetnek.

Elég részletes voltam?

Nem tudom milyen "könyvnyalásra" gondoltál... Ha akartam volna se tudom, hogy egy laborban milyen könyveket olvashattam volna.

Na haragudj, nem akarlak megbántani, de szerintem Te elég távol állhatsz a vegyészettől, ha jól sejtem.

2010. júl. 6. 07:10
 20/21 anonim ***** válasza:

Én nagyon sajnálom hogy ilyen kvalitásokkal nem jön össze semmi neked! :(

Ezért (is) hanyatlik az országunk....

Én is diplomás pályakezdő vagyok (1 éve) és próbálkozok, próbálkozok... (ki tudja meddig bírom idegileg)

Legutóbb részmunkaidős raktárosnak sem vettek fel, pedig ebben már nagyon bíztam mert utolsó körben is benne voltam az állásinterjún...

Asszem marad a szalagmunka....

2010. júl. 6. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!