Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez bejöhet? Épp haverommal...

Ez bejöhet? Épp haverommal beszélgettünk. Meg lehet fogni a munkáltatót?

Figyelt kérdés

A Balaton mellett élünk ami híres arról, hogy az embereket kizsákmányolja. 12 órákat dolgoztatnak napi 7000-ért sokszor be se jelent vagy ki sem fizet.

Viszont megfigyeltem azt, hogy ha azt mondom, hogy az első pár napban kézhez kérném a pénzt, hogy rendezni tudjam a dolgaimat akkor odaadják, tehát az első pár napban a pénzemnél vagyok és ha olyan munkahelyre megyek ahol napi 10-et beszélünk meg és az elején ugye még a munkáltató is játssza az agyát próbálja magát tartani a megbeszéltekhez, hogy ott ragadjak.

Viszont ha a munkáltató megteheti, hogy kizsákmányol, akkor én is megtehetem, hogy egyszer csak lelépek az első 3-4 nap után 30-40 ezer fttal a zsebemben. Ezt a pénzt meg is követelem ha nem akarnák kifizetni. Nyilván nem szólnék, hogy nem megyek csak eltűnök.

Ha emiatt attrocitás ér, zsarolás, fenyegetés, vagy az, hogy többé a környéken meg ne lássanak, meg éjjel elvernek, akkor az ugyanúgy büntetőjogi felelőssége a munkáltatónak, mint ahogy nekem is az lenne ha lopnék a kasszából, tehát törvényt sért vele, ilyet nem tehet, nem mondhat, nem szólhat érte semmit.

Ha mégis ezt teszi esetleg rejtett kamerával (ingzseb, stb) felvehetem a fenyegetést, és megzsarolhatom vele, h ha nem fizet nekem most kártérítést 30-50k, akkor viszem azonnal a rendőrségre az egész felvételt.

Gazdag lennék kb.

2019. ápr. 14. 15:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10.-re.

Nem kizsákmányolás, csak nem hülyék.

2019. ápr. 14. 18:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Én értem mit akar a kérdező. Egy helyen ledolgozik 3-4 napot és elkéri a lóvét. Majd megy tovább a következő helyre és ugyanígy. Ezzel azt akarja megelőzni, hogy ne bukjon el 1 havi bért, ha a tulaj mégse akarna fizetni.

Amúgy ehhez az kell, hogy folyamatosan legyen munkád és ne ismerjék egymást a tulajok.

2019. ápr. 15. 10:53
 13/14 Estádio de Felchút ***** válasza:

Minden nap végén elkéred a napi lóvét, tiszta sor.

Zsarolgatni viszont ne nagyon kezdd a siófoki/füredi/lellei "vállalkozókat", mert könnyű belefulladni abba a nagy tóba.

2019. ápr. 15. 22:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Ja, ez kb. olyan, mint amikor a szúnyog kitalálja, hogy "kinyírja" az elefántot :-)
2019. ápr. 16. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!