Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történik, ha próbaidőben...

Mi történik, ha próbaidőben van lehetőségem egy jó helyen állásinterjúzni?

Figyelt kérdés

Egy egész jó helyen van az ember próbaidőben, de behívják valahova interjúzni?

Egyrészt szabit még nem lehet kivenni.

Hamarabb elkéredzkedni nem akar az ember az elején.

A háziorvos nem biztos, hogy jófej nomeg egy nap betegszabi makkegészségesen nem biztos, hogy jó fényt vet az új munkavállalóra.

Egész nap "ünneplőben" ülni is gyanús.

Az illető tök szívesen elmenne munkaidő után, késő délután interjúzni, mert tényleg érdekli az új eshetőség, de a jelenlegin se rossz és a legkevésbé akar a 2 szék között a padlón landolni.

Ugyanakkor melyik HR-es, szakmai vezető, menedzser, egyéb marad bent szívesen "este" interjúztatni?

Kérlek, ne bántsatok, fogalmam sincs, hogyan oldható meg a fenti szituáció! Különben nem kérdeznék!

2019. ápr. 13. 17:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A h0ziorvosom 10000%, hogy nem ír ki.

Másik, hogy én is attól félek, hogy kirúgnának emiatt.

Próbaidő. Nemcsak én állhatok fel azonnal és indoklás nélkül, hanem ők is kitehetnek.

Fáj a szívem, de szerintem így jártam.

Nyilván megpróbálom majd 5-re megbeszélni, de ez nem elvárható. Ráadásul adott szakterületen még nincs tapasztalatom, 10, de akár 5 év tapasztalatért talán bent maradnának este interjúztatni.

Talán ha máskor lesz ilyen, amikor ki tudom alkudni péntek délutánra... Nem lesz se húsvét, se más ünnep, ami miatt nincs pénteken munka az adott héten.

2019. ápr. 13. 21:05
 12/21 anonim ***** válasza:
32%

"megmondták, hogy nem lehet"

Akkor hazudtak, vagy amatőrök. Gondolkozz el, hogy milyen cég ez így?

Próbaidő alatt LEHET szabit kivenni. Azt, ami már megvan, ami havi 1-2 nap.

Persze más kérdés, hogy ha ez nem tetszik nekik, akkor indoklás nélkül kirúghatnak.

Mérlegelj.

Mondjuk én voltam olyan cégnél is, ahol próbaidő alatt bementem az üzemorvoshoz 20 percre, és a főnököm megkérdezte, hogy ezt hogy képzeltem?

2019. ápr. 14. 00:51
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Mondd, hogy temetésre kell menned, valamikor ledolgozod!
2019. ápr. 14. 05:49
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

megmondták, hogy nem lehet"

Akkor hazudtak, vagy amatőrök. Gondolkozz el, hogy milyen cég ez így?

Próbaidő alatt LEHET szabit kivenni. Azt, ami már megvan, ami havi 1-2 nap.

na figyi, okoska:

122. § (1) A szabadságot - a munkavállaló előzetes meghallgatása után - a munkáltató adja ki.

(2) * A munkáltató évente hét munkanap szabadságot - a munkaviszony első három hónapját kivéve - legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni.

Nem köteles kiadni, ennyi. Nem a munkáltató hülye a témához, hanem te...

2019. ápr. 14. 08:05
 15/21 anonim ***** válasza:
71%
Nem kötelesek kiadni, ez igaz. De ha temetést kamuzik, arra szerintem jó eséllyel elengedik.
2019. ápr. 14. 09:21
 16/21 anonim ***** válasza:
10%
Táppénzről nem rúgnak ki. Csak ne tudják meg h interjúztál. A házi orvost meg fenyitsd be ne tesze toszáskodj.
2019. ápr. 14. 10:08
 17/21 anonim ***** válasza:
32%

Interjú előtti napokban kérj fájdalomcsillapítót a kollégáktól, hogy lássák, hogy szenvedsz, aztán interjú előtt 1-2órával mondd azt, hogy úgy fáj a fogad, hogy így tudsz ma maradni, most rögtön mész fogorvoshoz. De túlórával hajlandó vagy pótolni a kieső munkaórákat.

Bár szerintem annyi interjú feleslegesen van, nekemk kb 10-15 interjúra kell elmenni, mire valahova felvesznek. Igaz csak jó helyekre jelentkezek. És az is igaz, hogy kezdő vagyok. Csak azt akarom mondani, hogy érdemes előlegben latogatni, hogy az interjún reális esélyed van arra, hogy felvegyenek. (pl. hiányterület, vagy megfelelő tapaszalat) ha nem, akkor hagyd. Illetve ha a fizetésben nem lenne jelentős változás, akkor is hagynám egy időre a további munkakeresést.

2019. ápr. 14. 12:50
 18/21 anonim ***** válasza:
45%
Az tévhit, hogy táppénz alatt nem rúghatják ki.. Egyébként is úgy értettük, hogy amikor már nincs betegállományban, de még próbán van, simán kitehetik, mondván, hogy “túl beteges”. A temetés “jó” ötlet, csak akkor legyen már egy másik város, sőt másik megye, mert egy városom belül mindenki tudja, hogy ki halt meg.. ajjaj, bármit tervezünk, sehogy sem egyszerű.
2019. ápr. 14. 12:56
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem akarok nagy dolgot bekamuzni, egyrészt nem tudok hazudni (és ennélfogva látnák is szerintem), másrészt mi van, ha a 3 hónap alatt tényleg lesz szükséghelyzet is?

A jelenlegi eddig szimpatikus (mint említettem, ezért is lennék óvatos), de nem a tanulmányaimmal kapcsolatos.

A másik a tanulmányaimmal kapcsolatos, relatív hiányterület. Fizetésben az elején nem hinném, hogy nagy különbség lenne, de 1-2 éven belül viszont igen. Tapasztalatom semennyi sincs, a tudás is határeset.

Ha nem jó nekik az esti időpont (ami nem lepne meg :D), akkor ezt fájó szívvel ugyan, mert ha más nem, tapasztalatnak jó lett volna, de hagyom.

Ha 1-2 hete lett volna, még jó lett volna bármikor, ha húsvét után, akkor szerény véleményem szerint annyi belefér, hogy megmondom, hogy bocs, de péntek du. a jó.

Mindegy, csak lesz még később is alkalom és addigra a tudásom is fejlődik még.

2019. ápr. 14. 16:54
 20/21 anonim ***** válasza:
68%

,,Nem akarok nagy dolgot bekamuzni, egyrészt nem tudok ''

Akkor meg légy tisztességes, és próbaidő alatt, vagy úgy egyáltalán ha dolgozol valahol ne menj máshová interjúre. Egyrészt NEM lenne korrekt a jelenlegi munkaadóddal szemben. másrészt nem vagy képes. (Ha valaki képes lenne rá támogatnám, de te csak itt online sírsz

2019. ápr. 14. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!