Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A JOB HOPPING ma már tényleg...

A JOB HOPPING ma már tényleg elfogadott dolog?

Figyelt kérdés

Régebben a munkahelyet gyakran váltó munkavállalókat nem tartották túl megbízhatónak. Ma viszont ez elég gyakori azt mondják főleg a fiatal generációnál.

Akkor már tényleg nem olyan ennek a megítélése mint mondjuk 10 vagy 20 évvel ezelőtt?

2019. ápr. 1. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Munkahelye válogatja, szerintem semelyik munkáltató nem szívesen foglalkoztat olyan embert, akinek havi rutin az új munkahely keresése. Én például szívesebben alkalmaznék valakit, aki összesen 3 évig volt 1 munkahelyen, mint aki összesen 1 évig volt 3 különböző munkahelyen
2019. ápr. 1. 11:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A gyakoriságtól függ.

Nem az a gond, ha vált valaki többször is. De azért az látszik, ha valaki nem tud, akar megmaradni egy helyen huzamosabb ideig. Ahol hosszabb távra keresnek embert, ott hátrány. Komolyabb helyeken komolytalannak tűnik. Vagy pl. kis cégeknél nagyon nincs arra idő meg lehetőség, hogy mindig új embert keressenek és tanítsanak be.

De nyilván más a helyzet egy bárban, ahol rendszeresen cserélődnek a pultos fiúk, akik mind diákok. Ott biztosan nem gond.

2019. ápr. 1. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen intervallumról beszélünk. Szerintem ~3 évente munkát váltani az nem job hopping, hanem teljesen normális előremenetel a karrierben. Fél-egy évente váltogatni már problémás, de mondjuk a karrier legelején az sem feltétlenül a világ vége, valahogy meg kell találnia mindenkinek, hogy hol érzi jól magát.
2019. ápr. 1. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én kétszer váltottam fél év alatt, hát nem is voltak oda érte az interjúkon, de most találtam egy egész jó helyet, amit biztos nem mostanában fogok otthagyni.

Szerintem normális a váltás időszaktól függetlenül, a munkáltatók nem várhatják el, hogy éveket lehúzz egy rossz helyen, hogy jobban nézzen ki az önéletrajzod...

2019. ápr. 1. 14:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha havonta váltogatsz, azt ne írd be az életrajzba. 2-3 évente meg kifejezetten szeretik. Volt aki azt mondta, hogy a fejvadász szerint kifejezetten hátrány, hogy 10 évig volt az előző munkahelyén. Azt jelenti nem agilis.
2019. ápr. 1. 21:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Ma se tartják megbízhatónak, de nem tudnak mit csinálni, mert az olyan területeken ahol annyi nyitott pozíció van, hogy ugrálgatni tudnak, nincs választása a munkáltatónak.
2019. ápr. 2. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!