Mennyire elfogadott dolog, ha valakit felvesznek ügyintézőnek nonprofit céghez közmunkára, majd a nyakába lőcsölik az irodavezetői feladatokat nettó 66e-ért?
Isten hozott a nyag Madzsarh orszhági valóságban!
Sok helyen egyszerűen kirúgnak hétfőn az állásodból PAPÍRON és kedden 1:1 ugyanoda visszavesznek PAPÍRON közmunkásként,kevesebb bérért. :(
HA nincs részletes munkaköri leírásod,benne RÉSZLETES feladatok és jogkörök megnevezésével akkor megtehetik.
Ha nem tetszik kirúgnak vagy írnak egy papírt amit aláíratnak,hogy önként vállaltad.
Vagy lépj ki.
#3/3,nak, teljesen igazad van, engem pl. aug.ban vettek fel gépkezelőnek az öki-hez, kb.szept.22.ig dolgoztam bozótvágó-késes géppel+motorfűrésszel is,
Mindent megcsináltam, elvégeztem a munkámat rendesen, pl. az egyil temetőt, egyedül kaszáltam le.
Ennek ellenére a 8általlánossal alig rendelkező cigánybrigádvezető, és szintén uaz.raktáros csaj tanácsára, na meg lejáratásom által, le kellett adnom a gépet,és más xarabb,nehéz fizikai munkát kaptam.
A munkavezetőm közölte, nem adnak ki gépet nekem, nincs gépes melo, helyette járdaépités vár, meg lapátolás, a falutól 5km.re.
Egy másik brigádba kerültem át, az egyik közmunkavezetőnek köszönhetően.
A szerződésemet nem módositották, /egyenlőre/, vagyis maradt a 66ez.ft, netto/hó fizetés.
Azért nem nagyon pattogok a nehéz fizikai munka miatt, holott a szerződésemben, a gép kezelése, karbantartása van leírva, mint feladat, és semmiféle nehéz fizikai munka, betoncipelés, vagy segédmunka nem szerepel,
szóval ha eléfedetlenkednék, akkor valszeg, a szerződésemet is megváltoztatnák, ill, kreállnának egy másikat, oszt jó napot.
a másik variáció pedig az,hogy kiidegelnek, mondván 50évesen úgysem bírom majd ezt a megerőltető munkát, és felmondok, aztám max.visszavesznek egy új szerződéssel ha a munkaügy esetleg visszadobna, kiközvetítene, pl. 1-2hét multán.
merthogy erre is volt már példa, ebben a szemét világban, semmin nem lepődik meg az ember.
undorító az egész, ami megy Mo-on közmunka címén,
Megbecsülés=0, fizetés=megélhetéshez is kevés,
rendes munka csak nyáron van inkább. De az is csak keveseknek.
A főnőkök kétszínűek, +kivételeznek, a kisebbség javára..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!