Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyha egy éttermet akarok...

Hogyha egy éttermet akarok létrehozni, majd egy egész franchiset akkor először turizmus-vendéglátás, majd vállalkozásfejlesztés MSc? Vagy más szak (ok) kell (enek)?

Figyelt kérdés
2019. márc. 28. 13:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Először is sok száz millió forint kell, de inkább milliárd...
2019. márc. 28. 13:42
 2/12 A kérdező kommentje:

Először ki akartam írni, hogy a kérdésre várok válaszokat, de hát azt gondoltam, hogy ez evidens... Nem gondoltam, hogy szétoffolják.

Amúgy ez nyílván egy elméleti kérdés, de egyébként vannak pályázatok is, meg hitel is.

2019. márc. 28. 13:55
 3/12 Szecessziós Vájling ***** válasza:
A bankot sem érdekli, hogy milyen diplomája van a cég tulajdonosának, akinek hitelt ad. Biztos jól jönnek az egyetemen szerezhető ismeretek, jobban tudja egy diplomás menedzselni a napi üzletvitelt, de önmagában kevés.
2019. márc. 28. 14:00
 4/12 anonim válasza:
Persze, meg harvardi diploma. Sok sikeres vállalkozó a 8 általánost se végezte el, egyszerűen csak jó üzleti érzékük van és jó beszélőkéjük. Azt senki se tudja megtanulni.
2019. márc. 28. 14:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem szakok kellenek hanem tőke és üzleti érzék. Szerinted hogy fog kiröhögni a banki ügyintéző ha beállitasz a friss diplomáddal meg egy üzleti tervvel és üres zsebbel hitelért?

Nem kell mindent elhinni a tv reklámoknak. A mosolygós vállalkozásfejleszési hitel igénylő vért izzad mire átmegy a banki kockázatelenzéseken.

A bank nem kockázati befektető. Csak biztosra ad hitelt.

2019. márc. 28. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Persze ha van egy Béla bácsi a minisztérumban aki véletlenül ismersz és áttelefonál a bankba hogy Pistike jó gyerek akkor meglágyulhat az ügyintéző szive és zsebe.
2019. márc. 28. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Jó ötletek kellenek
2019. márc. 28. 16:46
 8/12 A kérdező kommentje:

És ki mondta, hogy én friss diplomásan akarok majd bemenni a bankba?

Tisztába vagyok vele, hogy apranként kell felépíteni, lassan.

Folyamatosan félre kell tenni, figyelni a lehetőségeket, aztán ha meg van egy üzlet, a továbbiakban annak a profitjával dolgozni, és így tovább.

Amúgy az nagyon ritka, hogy valakik 8 általánossal komolyabb dolgokat elérnek, 1-2 ilyen üzeletember van a világon, de rendszerint pont Ők azok akik megemlíthető tőkével indultak...

A többségnek pedig igenis top egyetemekről származó diplomája van.

Olykor 4-5-6 is.

Amúgy én véletlenül sem egy 11,000 üzlettel bíró, globális franchisera gondoltam...

Az érdekelne, hogy az alapismeretek megszerzéséhez melyik alapszak a legmegfelelőbb.

Aki meg valóban azt gondolja, hogy az anyatejjel lehet csak maguknba szívni, az kérem a továbbiakban ne írjon!

2019. márc. 28. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Vállalkozni semmi szükség extra meg státusz diplomákra. A legtobb sikeres vallalkozo a saját erejéből lett az. A ceg tulajdonosa ahol dolgozom jól menő vallalkozo, húsz embert fizet mindet készpénzben, heti szinten vásárolnak berendezéseket milliós értékben es havonta húznak be százmilliós projekteket.

Nincs semmilyen végzettsége. Erről ennyit.

2019. márc. 28. 18:37
 10/12 A kérdező kommentje:

"jól menő vallalkozo"

"húsz embert fizet mindet készpénzben"

Aham...

2019. márc. 28. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!