Alkonyat198928 kérdése:
5evet dolgoztam egy munkahelyen kozos megegyezessel lettem elbocsajtva! Ilyen esetben jar e vegkielegites?
Figyelt kérdés
2019. márc. 23. 10:48
11/17 anonim válasza:
Akkor már tényleg jobb a közös megegyezés és tényleg elmondhatod, hogy főként te kérted a jogviszony megszüntetését. Ha meg felhívják a volt munkáltatódat, nagy valószínűséggel nem fognak sározni, ők is szeretnék, ha minél könnyebben elhelyezkedj. Ez a minőségi hiba csak ürügy arra, hogy ne legyen többletkiadása a cégnek. A munkaügyi központban pedig igényelheted az álláskeresésit.
12/17 anonim válasza:
Ha már aláírtad, akkor mindegy. Nem lett kellett volna, nekik kellett volna felmondaniuk egyoldalúan, akkor járt volna.
13/17 anonim válasza:
Azért ne beszéljünk már ilyeneket hogy átverték, még a kérdező is elhitte.....
Milyen átverésről beszélünk. Az illetőnek minden joga megvan a döntéshez, hogy felmondjon maga, vagy a többi lehetőségbőn válasszon... Az hogy nincs tisztában vele hogy mi mit jelent, és minek mi a következménye, az szomorú, igen, bár mondjuk az ő hibája, de ne írjunk már baromságokat hogy ez átverés vagy szivatás vagy Akármi..
14/17 anonim válasza:
Nem biztos, hogy megadták a lehetőséget, hogy “Figyelj, Főnök, hadd mondjak már fel én”. Két esélyt adtak neki (és ez a szükséges rossz): írunk egy közös megegyezést, vagy ki vagy rúgva fegyelmivel...
15/17 anonim válasza:
Azonnalit munkaugyi birosagon siman meg lehet tamadni, egy hiba nem eleg hozza, ahhoz 3 darab irasbeli figyelmeztetes kell, atveve (postai veny vagy munkavallaloi alairas), tanuzva. Ha ez nincs, akkor csak a sima elbocsajtas marad, a vegkielegitessel egyutt.
16/17 tx48 válasza:
Benne van a nevében "közös megegyezés".Ezt bíróságon nem lehet támadni.Három féle felmondás létezik napjainkban.1 felmondás a munkavállaló részéről,2 felmondás a munkáltató részéről,3 felmondás közös megegyezéssel.Tévhit,hogy létezik olyan felmondás,hogy fegyelmivel kirúgtak!Azért szeretik alkalmazni a munkáltatók a közös megegyezéses formát,MERT AZ A TOVÁBBIAKBAN SEMMILYEN FÓRUMON NEM TÁMADHATÓ!A benne foglaltak vonatkoznak mind két fél részére.Ha valaki elé letesznek egy ilyen felmondást,és a benne foglaltakkal nem ért egyet,akkor ÍRJA RÁ,HOGY "NEM ÉRTEK VELE EGYET,ÁTVETTEM",majd az első példányt vegye magához,és ballagjon el.Utána a munkáltató fogja "keresni a jó megoldást".Ezek után nem írhat egy egyoldalú felmondást.....
17/17 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Igen a masik lehetoseg az lett volna es mint kiderult en akkor sem kaptam volna mert azt irtak volna a felmondasomba hogy sulyos hibat vetettem...es igen abban a pillanatban nem forgott ugy az agyam hogy esetleg en ne ertsek egyet a dologgal holott nem volt bebizonyitva az hogy hibaztam.
2019. márc. 25. 11:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!