Hogyan adjam elö a fönökömnek, hogy fizetés emelést szeretnék kérni?
Figyelt kérdés
Leirom az elözményt hogy átlássátok, kicsi beletekintést nyerjetek a helyzetembe. MÁV- nál dollgozok (kocsirendezö vagyok) nehéz, allöképességet turo fizikai munka. 120 ezer forintos fizetéseket kapok éjszakai potlékkal. Kevés. Természetesen tudtam mikor elvállaltam, mikor idejöttem hogy mi vár rám, de akkor még nem volt annyi munka, igy azt mondtam ehez a bérhez elviselhetö a munka. De nem egész fél év alatt 7 olyan kollágám mondott fel akikkel, együtt kezdtunk, mert nem birták már se a munkát, se a kevés bért, meg a fejetlenséget ami a Magyar Államvasutaknál megy. Most ugy alakult, hogy egyedül maradtam kocsirendezö, és szinte biztos hogy a vezényelt oráim emelkedni fognak. Most érzem ugy hogy be akarok menni a fönökhoz, kérni emelést, de az a problémám hogy haragszok és utálom ezt az egészet hogy maguktol nem veszik észre vagy nem akarjak észrevenni hogy miért mennek el az emberek. Félek attol hogy a kérelmem illetve a kis beszélgetésünk elmenne egy olyan irányba, hogy egy cinikus modon a szemere hányom hogy egy szarrágo banda és hogy remélem beledöglik a cég a munkaerohiányba, de ezt mostnem tehetem, mivel Juniusig terveim vannak. Hideg fejjel akarok bemenni és a kérdésem az lenne, hogy hogy illik mi az etikus ilyenkor, hogyan a fönök felé terjesszem a kérésem, és ne fenyegetöen tünjon neki hogyha nem ad béremelést itthagyom. Tehát magyarán ne az jöjjön le neki hogy most révben érzem magam és igy megyek elé, mert érzem hogy kutyaszoritoban van. Egyébként tudom hogy nem fogja megadni, mert már többször voltak emberhiányban, akkor sem adta meg a régi embereknek sem, de én már csakazért is bemegyek hozzá, ha nem másért csak azért hogy lássa hogy konkrétan nekem sem tetszik a helyzet, és ezzel fel is akarom világositani. A végét énis érzem, elfogok menni, mert ez nem akarom csinálni, de addig is..megteszem magamért amit megtehetek. Szoval inkább diplomatikusan szeretném ezt az egészet, magabiztossággal, és kellö buszkeséggel. Tanácsok, vélemények, észrevételek ezzel kapcsolatban?2019. márc. 21. 06:42
11/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a vàlaszaitokat. Most megyek beszelni vele, de mint màr mondtam és istenemre mondom úgy érezem hogy nem làtok semmi vàltozàst, de termeszetesen bemegyek, ezt a lehetoseget megnkell adnom magambak.
2019. márc. 22. 06:57
12/18 anonim válasza:
Hogy alakult? Engem is érdekelne a dolog.
13/18 A kérdező kommentje:
Nem volt bent, igy nem tudtam vele beszélni. Idöpontot kell kérnem. Viszont ahogy bementem az irodàba, írnokok vezénylöknek az elsö kérdése köszönés nélkül mindjàrt az volt, hogy ugye nem felnondani jöttél. Ez mindent elàrul a kaotikus helyzetröl. Érzik keményen hogy szarban a haza.
2019. márc. 22. 09:09
14/18 anonim válasza:
Majd írd meg, hogy mi lett, szurkolunk :)
15/18 A kérdező kommentje:
sziasztok, na az a helyzet, hogy nem kapok emelést most jött vissza +1 tolatásvezetö így már kilencen vannak 1db kocsirendezöre. Mivel ugy van hogy 1 kocsirendezö +1 tolatásvezetö van egy szolgálatban, így ertelem szerüen én mem tudok ellátni minden szolgálatot, tehát az én pihenönapjaimban úgy csinálják a beosztást hogy 1 tolatásvezetö +mégegy tolatásvezetö (de a második, az én munkámat végzi, tehát kocsirendezöként van jelen természetesen ilyenkor nemám azt a bért kapja amit én, hanem ugyanùgy megkapja a tolatásvezetöi bért. Szóval magyarul ami nekem lejött az egészböl az as, hogy kurv...@ nem számít nekik hogy ott vagyok, vagy nem, hiszen 9 emberböl ígyis pótolják az én munkámat amikor nem vagyok ott. Ez az egész kocsirendezöség a létszámról szól (kb úgyjôn ki a dolog, hogy velem is csak egyel többen vannak). Logikusan elgondolkodva nem iskoláznak engem is be hogy aztán énis tolatásvezetö legyek-mert ugyanugy kocsirendezö munkáját végezném csak akkor mondjuk nem napi netto 6000 ft- ért, hanem 12000 ft-ert. És miert fizessen ugyananazért a munkáért nekem is többet, amikor kevesebbért is megcsinalom Kb ez a helyzet, ami igy nincs kimondva konkrétan , de látszik hogy ugy van keverve hogy mindenki jol jár csak én nem. Most várom a választ több másik munkahelyröl, ha felvesznek gyorsan felmondok, mert az életkedvem és ambiciom is oda van hogy majd 100 ezerrel kevesebbet kapo
2019. máj. 5. 09:58
16/18 anonim válasza:
hát sajnálom, hogy így alakult, sok szerencsét egy remek kis munkahelyhez, és sok sikert az új helyeden! :)
17/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok ! Szeptemberig tudtam lenyelni a dolgokat, felmondtan, jelenleg a felmondàsi idömet töltöm ami Okt 16-val lejàr. Bàr volt Augusztussal egy hatalmas beremeles (àllamilag) emelték a kocsirendezök bérét 180E-re a 140 +bruttóról, de végsö soron nem maradok akkor sem a hozzà àllàsuk miatt. Elviekben vàrnak maszek céghez 265-ös alappal, igaz a munka több lesz-nem csak làblógatàs! Kívàncsi vagyok. Egy biztos a Màv-nàl 1 karbantarto megkeresi ezt a bért amit egy kocsirendezö heti 40 óràban és nem kérnek töle forgalmi utasítast
2019. okt. 9. 10:05
18/18 anonim válasza:
remélem minden rendben azóta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!