Hogyan adjam elö a fönökömnek, hogy fizetés emelést szeretnék kérni?
Hát erre nincs tanács, te is leírtad, udvariasan, higgadtan mondd el a panaszodat. Azt ne mondd, hogy amúgy egy kalap lepke az egész, add elő, hogy kemény, de látják kitartasz, szeretnéd, ha ezt honorálnák.
Amúgy én csak akkor kérek emelést, ha már van másik ajánlatom, az magabiztossá tesz. Ha nemleges a válasz, akkor megmondom, hogy sajnálom, de más szívesen adja, így nem tudok maradni. Na utána ha kezdődik a várj átszámoljukot már nem szabad megvárni.
Te is találnál ennél jobbat, ez biztos. Sok sikert!
1, Oda mégy.
2, Köszönsz.
3, Elmondod mit szeretnél.
4, ???
5, Keresel más állást.
Megpróbálhatod, de kicsi az esélyed változtatásra. Már csak azért is, mert a főnöködnek valószínű nincs beleszólása abba, mennyit keresel. MÁV, valószínű bértábla van, annyit kaphatsz, amennyi abba van.
Itt nem béremelés kell, hanem munkahely váltás. 120 ezer Ft-ot keresni éjszakai pótlékkal ... még viccnek is rossz. Ahogy leírták és ahogy te is írod nincs túl nagy esély a béremelésre, főleg nem akkorára, hogy megérje tovább csinálni ezt a munkát.
Persze megpróbálhatod, de itt semmi diplomatikusság nem kell, egyszerűen odamész és megmondod, hogy minimum 200 ezer Ft-os fizetés kell, aztán azzal az erővel be is adod a felmondásod.
Értékeljük már magunkat annyira, hogy nem végzünk ilyen lutri munkát ennyi fizetésért, ha az ember nem becsüli magát akkor senki sem fogja.
" tudom hogy nulla esélyem van."
Akor sehogy. Még az játszik hogy érdeklődj hogy vállalnál esetleg valami plusszt is pótlékként vagy másodállásba esetleg részmunkaidőben ott, mert ezért kell a pénz. Talán segít valamit
eszembe jutott a nyuszika, a medve és a fűnyíró esete, de a kimásolt vicc fennakadt a trágárság szűrőn, úgyhogy azt töröltem (hiába cseréltem ki minden oylan szót, ami szerintem obszcén)
-----
Menj, mondd el neki amit szeretnél, "megértő lesz", el fogja mondani, hogy mennyire sajnálja, hogy csak ennyi, hogy dolgozik az ügyön, hogy még egy kicsit tarts ki, már célegyenesben van. Na ez az a sztori, amit nem szabad elhinni...
Az a baj ezzel az egésszel, ha alázatos vagy, akkor bájosan elhúzzák előtted a mézesmadzagot, aztán röhögnek rajtad - a balekon -, aki elhitte a mesét. Ha kiállsz magadért, akkor meg az lesz, hogy "mit képzel magáról, hisz ő csak egy kocsirendező, mire fel vannak elvárásai?!" Ha meg azt mondod, hogy ez nem "majd", meg "ha" függvénye, és helyben egyezkedni próbálsz, akkor meg a felének a negyedére fogja alkudni.
Talán mondd el, hogy megterhel téged a jelenlegi helyzet, hogy egyedül vagy, hogy egyedül ezt nem szeretnéd csinálni. Örülnél, ha felvennének pár embert, mert nem tudod, hogy meddig bírod 8 ember munkáját csinálni így, főleg, hogy a pénz sem olyan, hogy azt éreznéd, hogy megérné ketté törnöd magad érte... akkor vegyenek fel melléd még 3 embert, meg adjanak neked is (ha nem is dupla, de) normális fizut, és akkor mindenki nyert, mindenki boldog.
Elmondod mit mennyit dolgozol, meg hogy ennyiből nehezen gazdálkodsz, gondolják át hogy igazodni kell a béreknek az áremelkedésekhez, és egy ajánlatot tegyenek feléd mielőbb, mert ha marad a jelenlegi helyzet, sajnos akkor neked is el kell gondolkodnod a továbblépésen.....
Valami ilyesmit mondanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!