Mit jellemez és mit ér tulajdonképpen az átlagbér ha a 4 milliós munkaerőpiacon 3 millióan ennyit nem keresnek?
Kérdésem: mi értelme az átlagbérrel dobálózni ha van egy 4 milliós munkaerőpiac és ezen a piacon 3 millióan vagyis a háromnegyedük nem éri el az átlagbért (sem)?
Akkor mi értelme ezzel dobálózni hogy már majdnem 400.000 a bruttó átlagbér.... ha 10ből 7 ember nem kapja meg????
Kb 1,1 millióan minimálbéresek..... a 4 millióból.
Itt a cikk:
Csalóka a KSH-átlag
százból durván hetven ember nem keresi meg a hivatalosan kimutatott átlagot, vagyis a 4,4 millió foglalkoztatottból 3 millió 130 ezer a KSH-s átlagkeresetnél jóval kevesebbel kénytelen beérni.
Nem teljesen értem a problémát. Az átlag nyilván nem a mediánt mutatja, hanem az átlagot.
Egyébként szerintem elég sokan keresnek az átlag fölött. Az ismerőseim közül szerintem mindenki efölött az összeg fölött keres, még édesanyám is, aki a közszférában dolgozik.
"Mire jó ez nekem hogy tudom hogy 400 az átlagbér ha 10ből 7 ember fényévre van tőle?"
Csak bruttóban 400, nettóban az jóval kevesebb!
És arra is jó, hogy nagyjából tisztában legyél vele mennyire vagy átlag alatti fizetésű vagy éppen átlag feletti. Engem legalábbis frusztrált amíg átlag alatti voltam. Téged ez nem zavar ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!