Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezen az oldalon miért szidalam...

Ezen az oldalon miért szidalamazzák a kis keresetűeket?

Figyelt kérdés

Miért nem fogják fel, hogy rájuk is nagy szükség van, egy lány akivel megismerkedtem óvónőként fog elkezdeni dolgozni, erre több ember mondta neki, tessen váltani ,mert nettó 120 ezer HUFból nem tud egyedül megélni. Meg azt is megkapta ,hogy miért nem lett mérnök, meg programozó. Abba miért nem gondolnak az okoskodók, hogy pl.: ha mindenkit váltásra kérnek a fizetésért, akkor nem lesz óvónő aki vigyázz, tanítja az ovis gyerekét.

Erre azt írták örüljünk van mit ennünk és elégedjünk meg ezzel a fizuval, na ez gáz, hogy ennyire semmibe veszik az átlag dolgozót.

2019. márc. 19. 11:18
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Elnézést, de nagyon feldühített, azért írtam, zavarosan, de félelmetes ,mennyire lenézik az embert a fizuja miatt.
2019. márc. 19. 11:20
 2/27 anonim ***** válasza:
76%

"mert nettó 120 ezer HUFból nem tud egyedül megélni."

Ez a mondat így önmagában még igaz is. Ahogyan az is, hogy ha valaki többet akar keresni, akkor sajnos pályát kell módosítani. Szép lenne, ha nálunk is annyit keresne egy óvónő, mint tőlünk nyugatra, és lehet, hogy pár tíz éven belül ez így is lesz, de aki most akar megélni, azt ez nem igazán vigasztalja.

Nem ismerem a pontos kontextust, de nem biztos, hogy bántásnak szánta az illető...

2019. márc. 19. 11:41
 3/27 A kérdező kommentje:

Egy 200 ezer nettó már megfelelne neki, az gondolom senkit nem zavar, hogy az alacsony fizu miatt már emberhiány van állami szektorokban?

Tőlem nem messze van a Hatvani kórház, összes betegszállító felmondott, ők is váltottak, meg sok helyen hiányoznak az ápolók az ilyen embereket ez nem zavarja? Váltottak ők is, mert mindig azt mondták neki, most nincs betegszállító Hatvanban.

2019. márc. 19. 11:46
 4/27 anonim ***** válasza:
43%

"Abba miért nem gondolnak az okoskodók, hogy pl.: ha mindenkit váltásra kérnek a fizetésért, akkor nem lesz óvónő aki vigyázz, tanítja az ovis gyerekét."

Pontosan ezért. Mert hülye vagy, és még reklámozod is. 100%-ban megérdemled a szidalmazást

(hint: nem vagy tisztában ALAPVETŐ gazdasági folyamatok működésével.)

2019. márc. 19. 12:13
 5/27 anonim ***** válasza:
76%

12:13nak teljesen igaza van.

Majd ha nem lesz elég óvónő akkor majd elkezdenek emelkedni a fizetesek. Magyarul egyelőre nincs tul keves óvónő mert szemlátomást működik a rendszer. Nem hallottam meg arról hogy óvodákat kellett bezárni mert nincs óvónő.

Amugy is azt hiszik sokan hogy majd elbabusgatjak a cuki csemetéket es életük végéig elvannak. Hat nem:D

2019. márc. 19. 12:20
 6/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem az a baj, hogy óvónőnek megy valaki, mert óvónőre persze, hogy szükség van. A baj az, ha valaki normalizálja, hogy 120e Ft nettót keres 2019-ben. Ha belenyugszik, hogy hát ez van, ezt adták a Gazdáink, örüljünk ennek is, legalább kenyérre futja. Na, hát ezen a hozzáálláson szerintem is van mit szidalmazni. A társadalomnak ki kell harcolnia a jólétet, ez nem fog az ölünkbe hullani, és ez a hozzáállás mindenkit visszafog.

És ne aggódj, óvónő az lesz. Legfeljebb magánóvodában, de négyszeres fizetésért.

2019. márc. 19. 12:21
 7/27 anonim ***** válasza:
75%

Az "okoskodó" az egyéni problémára ad választ, ami pedig nagyon is helyt álló. Ha úgy érzed nem keresel eleget, válts szakmát, képezd magad tovább, menj olyan helyre dolgozni, ahol többet adnak. Attól, hogy azt mondják itt emberek, hogy maradj és szívj, neked nem lesz több pénzed és nem leszel elégedettebb az életeddel.

Szóval, mint egyéni probléma jelenleg igenis ez a megoldás sajnos.

Mint országos szintű, égetően fontos, kollektív probléma, úgy természetesen normál érzésű ember is azt mondja, hogy nem normális, hogy az ilyen szakmák sem életképesek a mai világban. Avagy azok, mert szükség van rájuk, ez teljesen világos, csak éppen én nem leszek életképes, ha ápolói bérből próbálok megélni.

Sajnos az a helyzet, hogy amíg van ember, aki ennyi pénzért elvállalja, addig az ég világon semmi nem fog történni. Majd ha már 100 helyett dolgozik 2, vagy a 102 áll ki egyszerre saját magáért, akkor talán megmozdul valami.

2019. márc. 19. 12:22
 8/27 anonim ***** válasza:
46%

Az alap kérdésfelvetés is már hazugság.

Szerintem csak azokat szidalmazzák az ilyen emberek közül akik a munkáltatón akarják leverni az egyéni financiális problémáikat.

2019. márc. 19. 12:28
 9/27 anonim ***** válasza:
61%

,,Egy 200 ezer nettó már megfelelne neki, az gondolom senkit nem zavar, hogy az alacsony fizu miatt már emberhiány van állami szektorokban?"

Engem tutira nem,de igazából aki élni akar az is magasról.

Állami szektor akkor fizesse meg az embereket szépen,200e egy viccnek is rossz fizu,a gyakornokok kapnak nálnuk 220e NETTÓT.

"Tőlem nem messze van a Hatvani kórház, összes betegszállító felmondott, ők is váltottak, meg sok helyen hiányoznak az ápolók az ilyen embereket ez nem zavarja? Váltottak ők is, mert mindig azt mondták neki, most nincs betegszállító Hatvanban."

Igazuk van, kell az ember fizesse meg,mert elmegy más pályára sokkal többet kaphat vagy külföldön is sokkal többet.

Nem zavarja kérdező lesz_rja és őszintén kit érdekel.

Nem is lesz jól is teszik,ki fog éhbérért dolgozni.

Tudod kocsi,lakás,nyaralások,élmények ezek mind ZSETON.

Empátiából még nem vettem marhahusit,de ha tudsz ilyet helyet,akkor szólj kérlek.

2019. márc. 19. 12:28
 10/27 anonim ***** válasza:
76%
én nem szidom nekem tökimnedegy mennyit keresel
2019. márc. 19. 13:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!