Megéri ezen a munkahelyen maradnom könyvelőként?
Pénzügyi-számviteli ügyintéző okj-m van, most csinálom a mérlegképest. Mellette most kezdtem el dolgozni könyvelő irodában. Bruttó 158 000 Ft-ot ajánlottak, ami ugye lényegesen kevesebb, mint a szakmunkás minimálbér, de adatrögzítőnek vettek fel. De elvileg ha meglesz a mérlegképes felemelik bruttó 200 000 Ft-ra. Aztán ebből nem tudom mennyi igaz. A másik, hogy a munkaszerződést aláírtam, de példányt nem kaptam belőle.
Igazából pályakezdőként alig találtam munkahelyet, ezért úgy vagyok vele, hogy egy évet lehúzok itt, akármi is lesz.
Vagy szerintetek mi tévő legyek? Ha minden igaz, más könyvelő irodában se lehet valami sokat keresni, legalábbis itt vidéken. Kezdek teljesen kiábrándulni ebből a szakmából.
Hát a könyvelőiroda sose fizet jól. Dolgoztam kettőben, illetve egy nevesebbnél voltam interjún.
Én is általános ügyintézőként kezdtem, majd tanítgatták a bérszámfejtést, meg a könyvelést.
Elkezdtem a bérszámfejtő sulit, miközbe volt már azért pici tapasztalatom léptem tovább, jobb fizetésért. Jelenleg a bérszámfejtők ellenőrzését végzem, közbe megszereztem a tb-s diplomát is.
Vállald el, kereshetsz akár mellette is jobbat.
És ebben a szakmában sokat számít a tapasztalat, 1-2 év múlva sokkal könnyebben találsz másik melót, mint most tapasztalat nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!