Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri ezen a munkahelyen...

Megéri ezen a munkahelyen maradnom könyvelőként?

Figyelt kérdés

Pénzügyi-számviteli ügyintéző okj-m van, most csinálom a mérlegképest. Mellette most kezdtem el dolgozni könyvelő irodában. Bruttó 158 000 Ft-ot ajánlottak, ami ugye lényegesen kevesebb, mint a szakmunkás minimálbér, de adatrögzítőnek vettek fel. De elvileg ha meglesz a mérlegképes felemelik bruttó 200 000 Ft-ra. Aztán ebből nem tudom mennyi igaz. A másik, hogy a munkaszerződést aláírtam, de példányt nem kaptam belőle.

Igazából pályakezdőként alig találtam munkahelyet, ezért úgy vagyok vele, hogy egy évet lehúzok itt, akármi is lesz.

Vagy szerintetek mi tévő legyek? Ha minden igaz, más könyvelő irodában se lehet valami sokat keresni, legalábbis itt vidéken. Kezdek teljesen kiábrándulni ebből a szakmából.

2019. márc. 19. 00:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha van már egy munkahelyed, akkor tudsz munká keresni mellette. Jobb, mint otthon ülni 0 ft-ért. Nézegesd azért az álláshirdetéseket. Ha meglesz a mérlegképesed, akkor úgyis új szerződést kapsz. Az ajanlott bér vidéken pályakezdőként nem rossz. Legyel lelkes, lesz gyakorlatod, ha jól csinálod a dolgod, lehet meg pluszba is kapsz fiziemelést. Így, hogy van munkad, legalább a keresésre nem kell rástresszelned. Ha találsz valamit, jó, de nem kell rosszabb ajánlatokat elfogadnod.
2019. márc. 19. 05:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Bruttó 158 ezer NEM ROSSZ? Úr isten, ez még vidéken is borzasztó fizetés ráadásul neked van közpfokú végzettséged (tudtommal ehhez az OKJ-hoz már kell valamilyen középiskolát végezni), szóval a minimum bér 195 ezernek kellene lennie.
2019. márc. 19. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát a könyvelőiroda sose fizet jól. Dolgoztam kettőben, illetve egy nevesebbnél voltam interjún.

Én is általános ügyintézőként kezdtem, majd tanítgatták a bérszámfejtést, meg a könyvelést.

Elkezdtem a bérszámfejtő sulit, miközbe volt már azért pici tapasztalatom léptem tovább, jobb fizetésért. Jelenleg a bérszámfejtők ellenőrzését végzem, közbe megszereztem a tb-s diplomát is.

2019. márc. 19. 12:18
 4/5 A kérdező kommentje:
És mit tanácsoltok?
2019. márc. 19. 16:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Vállald el, kereshetsz akár mellette is jobbat.

És ebben a szakmában sokat számít a tapasztalat, 1-2 év múlva sokkal könnyebben találsz másik melót, mint most tapasztalat nélkül.

2019. márc. 19. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!