Illik többször megkérdezni?
Egy ismerősöm kérdeztem már párszor munkáról és azt mondta intézi, nem sokára szólnak. Ez egy hete történt. Mennyire zaklatás az ha megint rákérdezek mégis mikor lesz az a nem sokára?
Egy másik munka is van, ami igazából nem tetszik, csak azért jelentkeztem, hogy legyen valami, de emez sokkal jobb lenne, de attól a cégtől aminek a munkája nem tetszik már várják a válaszomat.
Akkor menj oda, ahonnan már várják a válaszodat, kezdj el dolgozni ott - úgyis 3 hónap a próbaidő, ami alatt bármikor Te is felmondhatsz meg Neked is felmondhatnak.
Ne várj az ismerősödre, mert én is jártam már úgy, hogy valaki ígért valamit, aztán 1 hónap múlva derült ki, hogy a lányát vették fel, nem engem :D
Ha közben az ismerősöd meg megszerezte a munkát, akkor felmondási idő nélkül is átmehetsz a 3 hónap próbaidő alatt.
Nem szoktam próbaidő alatti felmondásra buzdítani embereket, de még mindig jobb egy biztos munka, mint két szék közül a pad alá esni.
Hasonló cipőben járok. Engem a munkaügyi rendelt ki, tehát még egy bizonyos papírt határidőre vissza is kell vinnem. Kiderült, hogy egy volt osztálytársam ott dolgozik. Biztosított róla, hogy jövőhéten értesítenek, nem húzzák az időt.
Eltelt a hét, hívtam újra, hogy van e valami hír. Megint azt mondta, hogy majd jövőhéten.
Most eltelt egy újabb hét, és már nekem lenne kínos odatelefonálni, hogy van e hír, vagy bármi. Én is már zaklatásnak tartom. Igazából, ha nem dolgozna ott szívbaj nélkül telefonálnék, hogy ha nem is vettek fel, de a papírt alá kell írnia. Így viszont már nekem is kínos, és őt sem akarok kínos helyzetbe hozni. Agyrém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!