Milyen a postás munkakör? Pontosan mettöl meddig kell dolgozni? Hol tud a postás wécére menni, ebédelni? Fizikailag mennyire megterhelő, kell-, e túlórázni? Fizetés mennyi?
"Milyen a postás munkakör?"
- Szar.
"Pontosan mettöl meddig kell dolgozni?"
07:00 - 08:00-tól 16:00 - 19:00 -ig. Anyagmennyiségtől függ
"Hol tud a postás wécére menni, ebédelni?"
- Nyilvános helyeken vagy ügyfeleknél mindkettő.
"Fizikailag mennyire megterhelő, kell-, e túlórázni?"
- Megterhelő, nem is bírja mindenki. Kell.
" Fizetés mennyi?"
- Minimálbér, Pesten egy kicsit több.
Nos a munkaidő kezdete változó kb 8-ra pénzosztásra gyere be, de ajánlott korábban.
Általában körzetfüggő mikor végzel, van ahol délután 1-kor végzel máshol 7-kor se. Wc-re elmész nyilvános helyre, vagy máséba. Ebédet magadnak intézed, én mindig étkezdébe jártam, mikor oda értem a járásomban. A terhelés szintúgy körzetfüggő mondjuk egy paneles részen kevesebbet kell tekerned, de a táska súlyát jobban nyögöd lépcsőnél. A munka addig tart amíg nem kézbesíted a leveleket vagy értesíted le utána pedig leszámolsz a pénzzel és az ajánlott küldeményekkel. Kezdőként nem lesz saját körzeted, így biztosan túlórázni fogsz.
Fizetés: ha van érettségid akkor bérminimumba vesznek fel, erre rájön a túlórapénz 3 havonta, a pénzkezelési pótlék, és a borravaló. A borravaló is helyfüggő én havi 40-50 ezret összeszedtem nyugdíjból, de a gazdagnegyedben a 20 ezer is soknak számított. Ha letetted a belső képzést akkor +50el nő a bruttód. Én tavaly utolsó hónapokban, mielőtt leléptem onnan, összesen kb. 200 nettót kerestem össze.
"Hol tud a postás wécére menni"
Bárhol ahol talál egy bokrot...
6-os! Mi az a pénzosztás 8kor?
és új postásnak milyen címeket adnak ha nem kap egy körzetet? ez pontosan hogy műxik?
másik: friss jogsival adnak-e alám postás kisfurgont (gondolom csomagszállítónak)?
Gondolom a jelentését nem kell ecsetelni. Általában 8 és 9 között van, ahogy a pénztárosok kész vannak kinek mennyit kell kiosztani. (Ez ugye adott)
Ugye postás feladata a nyugdíjak, utalványok kifizetése is, (sőt van amikor ő szed be) pénzosztás alatt zárva vannak az ajtók, és a papíron lévő összeget amennyit viszel ki a járásba annyit kell osszeszámolnod. Ha többet vagy kevesebbet kapsz akkor jegyzőkönyv stb., de nem tapasztaltam sose ilyet, de úgyis pótolják ha baj van.
Körzetet-járást biztos fogsz kapni, elején pár hétig úgysem engednek egyedül mentor-betanító nélkül amíg nem tudod az alapokat kifogástalanul. Minden járáshoz van egy lap hogy kell abban járni címről-címre szóval ne félj attól hogy magadnak kell teljesen megoldani a dolgokat. Elején nem lesz saját körzeted, helyettes leszel, a beteg/szabin lévő emberek helyett ugrasz be.
Hasonló a futár helyzete is, ugyanúgy szinte bárhol az országorban keresnek embereket, itt is elején betanítanak, alapokat kitanulod, majd magadra engednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!