Csak én szerencsétlenkedem vagy tényleg nagyon nehéz turizmus-vendéglátás diplomával elhelyezkedni?
- Így előremenően leszögezném, hogy nem kérek a "turizmus büfészak" szintű beszólásokból. Igen tudom, hogy egy orvos, mérnök, informatikus , logisztikus stb stb előnyben van! Értelmes válaszokat várok!
Magamról annyit hogy dolgoztam pár hónapot utazási irodánál és hotelban is az egyetem alatt. 2 középfokú nyelvvizsgám van: angol és német
A helyzet az hogy már pár hónapja próbálok elhelyezkedni utazási irodánál vagy hotelnél BP-en de nagyon szenvedős a dolog. Először is mindig megkapom, hogy "5-8-10 ember van versenyben velem ... jah amúgy sok szerencsét kezdheti." :'D Nem vagyok hülye, tudom, hogy a turizmus jelenleg egy elég divatos szak de BP egy elég nagy város. Nem kéne felszívnia több embert?
Másodszor a fizetések elég változatosak. Bevallom ha ez nem számítana akkor már rég elhelyezkedhettem volna. Csoporttársaim nagyrésze nettó 140-150-et keres de volt hogy 5 csillagos szálloda 130-at ajánlott nekem. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek az ajánlatukon egy diplomával és 2 nyelvvizsgával...
Nem mondom, hogy nincs állás havi nettó 190-250 e. -ért de arra meg 8-10 ember áll sorban. Arra lennék kíváncsi, hogy aki itt turizmusos, annak is ilyen nyőgve nyelős ez az egész?
Továbbá ha tudnátok tippeket adni állásinterjúra azt megköszönném! Nyílván elmondom azt a kevés tapasztalatomat az interjúkon és mindig a pozitív tulajdonságaimat mondom el de őszintén szólva ezenkívül nem tudom hogy mit mondhatnék.
Akkor biztos a szakmai tárgyak könnyűek, mert én ker. szakosként nem láttam könnyűnek a velük közös matek, info, statisztika, pénzügy, makró-mikroökonómia, vállalat gazdaságtan - meg a fene se emlékszik már 20 év távlatáról többre - szigorlatokat.
A kezdő hallgatók fele sem kapott diplomát.
11:
Kajak, fele nem megy át? hú azta.... tudod egyes mérnöki szakokon 75-80% a kibukási arány, miközben oda értelmesebbek mennek kalapból is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!