Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közszférában miért akarnak a...

Közszférában miért akarnak a dolgozók több fizetést?

Figyelt kérdés
Az a része oké, hogy mindenki több fizetést szeretne, de itt inkább arra irányul a kérdés, hogy arányosan a végzett munkáért mennyi fizetés jár.
2019. márc. 9. 10:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Az egész közszférával az a gond, hogy a fizetésen kívül senki nem akar jobbá tenni semmit. Bármi ami állami, egy kalap fekália. Nevetséges bürokratikus szenvedés, idióta és hosszas folyamatokkal, pecsételgetéssel, nyomtatgatással, mindent hússzor aláírással, kikényszerített személyes ügyintézéssel. Ha állami cég, az sem jobb, elég csak a MÁV-ra vagy a postára gondolni. Azért is ilyenek a fizetések, mert 10 ember végzi 4 munkáját. Az teljesen mindegy, hogy ki mennyire keményeb dolgozik, a lényeg az eredmény, az meg egy düledező trágyadomb az önkormányzatoktól a kormányablakokon át a művelődésszervezésig.
2019. márc. 10. 12:17
 22/23 anonim ***** válasza:
79%

A közszférában vannak a felesleges emberek és akik dolgoznak.

Dolgoztam kórházban, sokáig egyedül vittem egy irodát, majdnem megszakadtam minimálbérért, kezeljem a fekvőbeteg dokumentációját, ambuláns beteg papírjait, orvos magánbetegeit és még a branülöket is vegyem ki mert nincs nővér.

Utána mellém helyeztek egy tapasztalt nőt 8 órában, kettőnknek már tulajdonképpen kevés lett a munka. Na ekkor volt idő kávézgatva vakarni - pár hónapig mert utána ő elment és felvettek egy friss épphogygörbül-érettségis lányt protekcióval. Na ő több gondot okozott mert amihez nyúlt elrontotta, egy idő után már reméltem inkább eltűnik a büfében egész napra, ne törölgesse ki véletlenül a kész dokumentumokat.

Utána ő lelépett mert valami cipőboltban többet adtak neki vakarásért, nekem egy 4 órás rendesen dolgozó kolléga elkelt volna. De hát részmunkaidö, mi az...

Az igazgatóság pedig tele van ilyen díszpéldányokkal, van a vonuló dísznő meg egy, akiről az igazgató mondta hogy tudja, hogy semmit se csinál de nem rakhatja ki.

Családsegítőben is dolgoztam, na az a tipikus azanyját minek egyáltalán ilyen munkakör. Főleg a gyerekvédelem, amikor rá kell járni emberekre.

Ahhoz képest, hogy az átlagember szerint ez egy felesleges semmirevaló munkakör ami arra való, hogy más embereket csesztessen, sok a munka kevés pénzért, ráadásul nem 8 órát van az ember egy irodában. Van ott is, de a családlátogatások többségét munkaidőn túl lehet megtenni. És akkor papíron rugalmas. De jó. Plusz az ember után köpnek, nem csoda, hogy folyamatosan keresnek a családgondozókba embereket.

Ennyi pénzért jobb cipőket árulni egy plázában.

2019. márc. 10. 18:20
 23/23 anonim ***** válasza:
9%

10-es válaszoló

Tudod ez akkor fel sem tűnt. Nem éreztem jól magam, de nem vettem komolyan. Nem szociális érzékenység, csak ilyen szinten nem volt időm magamra. Még akkor sem esett le a tantusz, mikor tüdőgyulladással is bent dolgoztam. Maximalista vagyok, és nélkülözhetetlen voltam a munkámban. Már másképp látom, és próbálok helyre jönni.

2019. márc. 15. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!