Munkáltatási kötelezettség nem azt jelenti hogy a szerződéses óraszámban kell nekem munkát adni, vagy ha nem ad nem ad de akkor is teljesre jár a fizetés?
Ha engem felvesznek egy helyre teljes 8 órás munkaidőbe és rendszeresen az történik hogy 4-6 óra után hazaküldenek minket mert nincs elég meló és perzse nem is fizetik ki csak a 4 órát-az így nem törvényterlen?
mert a munkáltatónak van egy munkáltatási kötelezettsége mely annyira szól amennyi a szetződésben is van (8 ó) és erre köteles munkát adni vagy ha nem tud, hát nem tud az ő baja de a bér akkor is 8 órára jár mert erről szól a szerződés?
Ez nem így van?
Mert az úgy nem biznisz nekem hogy hazamegyek már délben és a napi bérem felét írják be meg, aztán hó végén pislogok hogy a havi bérem fele annyi mint kéne lennie.
Ez hogy mehet így?
Szerinted miért megyünk haza hamarabb? mert a főnök azt mondja hogy menjünk haza és bezárja a műhelyt.
Így azért nehéz lenne maradni.
Tudni kéne mi van a szerződésedben.
De alap esetben állásidőt kellene fizetnie.
Naná hogy azért zárja be ha nem zárná be én ott maradnék a munkaidő végéig csak hogy elmondhassam én végig ott voltam . nem dolgoztam ugyna de hát arról én tehetek?
Ezt ő is tudja így inkább bezár és akkor biztos elmegyünk.
Természetesen arra az időre, amikor nem tud munkát biztosítani, állásidőt kell fizetnie még akkor is, ha elengedett haza.
Jogosan követeled az elmaradt béred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!