Telektulajdonosként mik a kötelezettségeim?
Nincs alatta csatorna, nem is tudom, miért kéne olyanért fizetnem, amim nincs, szóval sztem ez nem aktuális. Kellett nekem ilyen telekadót vagy mi a szart fizetnem 5000 Ft-ot év elején, gondolom ez évente ismétlődik, mert hát miért ne, elvégre az államé a föld, még ha nem is ő tette oda. Azon kívül gondoltam, van-e valami, de akkor ezek szerint nem nagyon.
Nyírnom kell, persze, én se örülnék neki, ha mellettem a szomszéd ezt tenyésztené.
Építkezési telek előtt nincs csatorna? Mert szerintem van, és akkor azt is fizetni kell
Az az év végi adó nem vonatkozik építkezési telekre
Nyugi, nem így működik.
Csak akkor kell csatornadíjat fizetni egy be nem kötött csatorna után, ha van a telken mért vízfogyasztás..
ez nem is csatornadíj, hanem környezetterhelési díj, ami a szippantásra feljogosítja azt, aki még nem kötöt rá a csatornára.
Téged ez nem érint.
szóval: a telek előtt az utcán gazírtás, télen a járdáról a havat ellepátolni, a belső terület parlagfűmentesen tartása.
...és fizetni az adót...mert azt kell(ha teszik, ha nem)
ha van kerítés, akkor tegyél fel egy nagy postaládát a kapura, jól látható címmel, névvel...meglátod hasznos lesz
(egyébként előírás, csak nem tudják)
...ja, és ürítsd legalább hetente...
javaslom keresd meg a gúglin a helyi(kerületi) önkormányzat honlapját, azon is a helyi előírásokat...meg fogsz lepődni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!