Érdemes Angliába menni dolgozni?
A heti 500 font gyanusan sok, az ilyen szakkepzetlen gyari munkakkal mindenhol csak minimalbert keresed meg, amit itt talalsz:
A nettojat itt szamithatod ki:
Mint ahogy latod ez durvan 1200 font netto havonta. Kerdes hogy ez mire eleg. Nos, ez helyfuggo, Londonban kb semmire, videken valamivel jobb a helyzet. A megelhetesi koltsegeket itt talalod (pl. Bradford:) [link] . Egy egyszobas laksa 400 font korul van, egy szemely eseten kb 500-600-at szamolj a megelhetesre (sajat tapasztalat: kaja, szamlak, buszberlet es semmi mas)
Bradford ahogy mas is mondta, se nem biztonsagos ( [link] se nem szep hely.
Ezekbol osszerakhatod hogy megeri-e kimenni. Az biztos hogy par honap alatt egy haz arat nem fogjatok osszesporolni belole.
Ne, ez így kamu szagú. Csak ki akarnak csalni.
Bradisztán (jajj bocsi, Bradford*) olyan hely, ami eléggé migráns település, szegényes, top 10 legrosszabb brit városai között van, veszélyes is tud lenni éjszakánként, és egyébként a muszlim kultúra angol fővárosa.
De egyébként olcsó, vannak jó környékek is amik szépek és nem sokkal drágábbak, a belváros is jó, ráadásul közel van Leeds.
A fizetést azt kicsit sokallom amit írsz, főleg egy gyári munkára. Meg kezdőként.
Minimálbért adnak a gyárakban szinte mindenhol, főleg Bradford-ban és környékén. Az átlagfizetést gyárimunkásnak 250 fontra tenném, ha túlórázol 300, de az nem mindig adott. Az hogy 2 hét múlva 500 lesz a fizetésed, azt kétlem. Teljes lehetetlenség. Ez inkább már a diplomás munkáknak az alsó-közép kezdési határára hasonlít, de egy gyári melósnak a 350 is nagyon jól hangzana, nem hogy 500...
Lakásokat 500 font körül kapsz már haviba. Ismerősöm például BD8-ban egy szép parkos környéken bérel egy 3 szobás házat ennyiért, 2 nagy udvarral. (A ház nem a régi romosabb sötétebb téglából épült).
Esetleg úgy érheti meg, ha Bradford-ban laksz de át jársz Leeds-be dolgozni. Vagy esetleg egy Leeds-hez közeli kisváros mint például Morley. Jobb a fizetés és a közeg is van ha Leedsben dolgozol és kisvárosban laksz. Csak ugye akkor meg kell oldani a beutazást, mondjuk az napijeggyel £5 busszal.
De én gyári munkára annyira nem építkeznék.
Ezeket a támogatásokat nem értem. Régen volt housing benefit (már Universal Credit), ami kb a 80%-át állta a lakbérednek, de ez is csak családosoknak jár. Van jövedelem kiegészítés ami akár heti £60 is lehet, de az szintén akkor ha egy iskolást nevelsz. De igazából ennyi.
Nincs itt se kolbászból a kerítés, sokat kell gürizni nagyon ha jó életet akarsz, főleg gyárban.
Szerintem nem érdemes, de én most más valamire kérdeznék rá.
Többen írtátok, hogy Bradford mennyire veszélyes, rossz környék.
Én nem ismerem, ezért is kérdezek.
Leeds, ami a szomszédban van az egyik legélhetőbb nagyváros állítólag Angliában.
Illetve Leeds-Bradford néven egy övezetet alkotnak.
Ekkora különbség van köztük?
Úgy általában West Yorkshire biztonságos, normális környék, nem?
Mert eddig én így hallottam, de aztán épp mostanában a neten valahol azt olvastam, hogy az egész West Midland nagyon lepusztult, veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!