Jelentkeztem egy állásra, amihez nincs meg a szükséges tudásom, de behívtak. Mi lesz illetve mit tegyek?
Nagyon elszánt vagyok és hát jelentkeztem.
A kísérőlevél résznél leírtam nekik őszintén a dolgokat. Azért jelentkeztem, hátha van valami betanulási lehetőség, vagy valami "lájtos" munkát tudnak adni, vagy esetleg elteszik az önéletrajzomat, de leginkább kiröhögnek.
Másnap felhívtak és adtak egy időpontot, hogy menjek be. Pont az elszántsáom és az őszinte soraim tetszett tekik.
Mire számítsak?
Van esély, hogy felvesznek? Mert addig is tanulok, plusz ha felvesznek, igyekezni fogok.
De ha fel is vesznek, nem teljesértékű munkatársként és persze nem is azért a bérért.
Ilyenkor mi van?
Így van,m nem megbánni kell a jelentkezést, hanem örülni.
Egyáltalán nem biztos, hogy huszadrangúnak akarnak felvenni - lehet, hogy nekik épp egy ilyen elszánt emberre van szükségük, nem egy olyanra, aki veri a mellét, hogy mekkora tudása van - Téged meg tudnak formálni, stb.
Menj el, magabiztosan, hogy szeretnéd az állást, ha felvesznek örülj, ha nem, akkor se bánkódj, legalább megpróbáltad.
Ha felvesznek és nem sikerül megmaradnod, akkor sincs gond: szereztél tapasztalatot, megpróbáltál valamit, amit szeretnél - vagy nem a Te utad vagy máskor már jobban tudod csinálni.
Nem vettek fel, de nem volt kellemetlen meglepetés.
Szimpatikus volt a cég, valamikor, ha úgy adódik, szívesen dolgoznék ott.
Én meg szimpatikus voltam a nagyon kedves HR-esnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!