HR-esek, mi a bajotok az Europass önéletrajzzal?
Nekem még nem panaszkodtak miatta, "jól össze van rakva, átlátható" általában ezt mondták.
Habár nem követtem már az önéletrajz trendeket régóta szóval lehet már drasztikusan mást szeretnek látni.
Ma már ahogyan mondták, rohanó világot élünk.
Nincs idő olvasgatni. Akár már csak 1 oldalt is.
Ma már a HR-esek leginkább a grafikus önéletrajzokat preferálják.
Az önéletrajzzal meg kell mutatnod, hogy miért érdemes téged behívni azokkal szemben, akiknek ugyanolyanok az adatbeli viszonyai. Tehát ugyanannyit tanult a másik is, ugyanolyan és ugyanannyi tapasztalata van, ugyanabba a korosztályba tartozik, ugyanolyan minőségű munkáról van referencialevele.
Tehát adatos szempontból ugyanolyan, mint te. Akkor miért téged kéne behívjon? Na ez a lényeg! A mai világban már a behíváshoz is meg kell mutatnod a személyiséged, a kreativitásod, a problémamegoldó készséged a CV-ben.
Itt most értelemszerűen nem a gyári operátor, callcenter, vagy irodai excel rögzítgető, vagy raktáros pozíciókról beszélek, hanem középvezetői pozíciók-ról és magasabbakról, tehát ahol 8 órában túlóra nélkül lehet keresni 400 nettó felett.
Az elozonel nagyjabol igaza van, par kiegeszitessel. Egy jol kepzett, 10+ eves tapasztalattal biro ember oneletrajza sose lesz egy oldalas, inkabb 2-3 oldal az. Afolott mar tenyleg sok, nem fog senki elolvasni annyit.
Az europassbol tenyleg sok minden leszurheto, peldaul az ember odafigyelese, a minosegi munka iranti gondolkozasa, illetve az egesz tudatos munkakereseshez valo hozzaallasa. Egy gyartosoron, vagy eladonal, nem felsofoku vegzettseget igenylo pozicional ez meg elmegy, de afolott sajnos leront a cv egyeb ertekeibol, mert uvolt rola, hogy a letezo legkisebb energiabefektetessel lett osszehanyva. :/
(Egy cirka 100 fos cegben vagyok a szakmai munkaert felelos, hr nincs, mernokoket alkalmazunk, en is az lennek, par szaz interjun tulvagyok, vegyesen mindket oldalrol.)
Hr-es vagyok: Nem érdekel milyen formátumú a Cv, de 1 oldalas legyen és ami érdekel belőle:
- munkatapasztalat
- diplomák
- nyelvtudás
(diplomás állásokat kínálunk-nyelvtudással)
nem érdekel a címe, hobbija, meg hogy milyen hiper szuper ódákat zeng magáról...
Mert körülbelül 7-10 másodperced van, hogy az előszűrést / kiválasztást végző hr-es figyelmét felkeltsd. Ha nem fogod meg rögtön az elején, végig sem olvassa. Most tuti jönnek majd a hr-esek védeni a mundér becsületét, de fölösleges, nagyon jól tudom, hogy megy a biznisz.
Sőt, még szerencséd van, ha egyáltalán a hr-es kezébe kerül az anyagod. Az már jó. Az már azt jelenti, hogy nem dobott vissza az ATS.
A CV marketinganyag, rólad. Amikor egy pályázatra bejön 200 jelentkezés, és fut 80 hirdetés, hát elképzelheted, mennyit fognak tökölni a te jurópassz önéletrajzoddal.
7 másodperc. Mérd le. Jegyezd meg. Ennyi időd van meggyőzni a hr-est, hogy továbbolvassa az önéletrajzodat. Ha nem sikerül, mész a levesbe jurópasszostul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!