Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek már küldhetem az...

Szerintetek már küldhetem az önéletrajzomat a munkahelyre? Vagy még hamar van?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesznek az érettségi vizsgák. Adminisztráció a szakmám. Tanulgatok lassacskán, dolgozgatok a projekten is amit megkaptam amit ki kell dolgoznom. Szüleim szerint, ez nem jó így, hogy nem járok melóba mint megállapodás alapján iskola mellet, vagy mint diák. Ügynökség keresztül intéztem a munkát, ők mondják meg, hogy mikor mehetek. Hiába mondhatom, hogy szeretnék menni egész héten, vagy csak 3 napot a hétben, ha nem keresnek megállapodás alapján (diákmunkásokat), és ezt a szüleim nem tudják megérteni. Környékemről beszélek. Vannak munkalehetőségek megállapodás alapján, de 50-100 km messzebb kellene utaznom. Most vegyük úgy: oké elmegyek dolgozni 50-100 messzebbre, de nincs annyi pénzem, hogy fizessem az albérletet. Vagy hol aludnék? Értitek ugye?

Mint operátor a szallagnál dolgoztam. Többek azt mondják, hogy itt fogok tönkremenni a szallagnál stb. Adminisztráció szakmám nem érdekel, nem is tudom miért mentem ilyen szakra, ami nem érdekel. Szüleim válaszották ezt az iskolát nekem, mert gyenge tanuló voltam (vagyok). Van eszem, csak lusta vagyok.

Mivel Március második hetében lesznek a vizsgáim, és aztán május és június, és a szüleim azt szeretnék, hogy már július 1.-től lépjek be állandó munkahelyre. Én is így gondolom.

Már küldözgethetem a cégekbe az önéletrajzomat? Vagy elég hogy a profession csinálok egy önéletrajzot, és oda írom, hogy keresek állandó munkahelyet?

Meg fognak őriteni engem már otthon. Szeretnék dolgozni mindenképp, de mikor küldjem az önéletrajzomat a cégekbe?

Köszönöm.

2019. febr. 25. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Még korai, nem fognak sehova se behívni, mert nincs érettségid, amit legalja munkákon kívül mindenhol elvárnak. Majd ha a kezedben lesz a szakmai és az érettségi bizonyítvány, akkor kezdheted küldözgetni. Addig meg vállalhatsz diákmunkát, október 31.-ig, amíg érvényes a diákod.
2019. febr. 25. 11:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Kezemben van a szakmai bizonyítványom. A szakmám és az érettségi külön van nekem (szerencsére)
2019. febr. 25. 11:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondtuk már az előző kérdésednél is, hogy a szlovákiai munkaerőpiac helyzetét mi nem ismerjük, érdeklődj ott :(
2019. febr. 25. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:
2019. febr. 25. 12:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt még hány ezerszer akarod megkérdezni? Menjél valami szlovák fórumra, aztán informálódj ott. Egy MAGYAR oldalnak SEMMI köze nincs a szlovák munkaerő piachoz, fogd fel.

Itt pl. az adminisztráció az nem szakma, hanem valami, amit még kb. 60-as IQ-val is akárki megcsinál.

2019. febr. 25. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!