Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik biztosítási társaság...

Melyik biztosítási társaság jobb pályakezdés szempontjából?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Tudnátok segíteni hogy melyik a jobb biztosítási társaság ha valaki biztosítási ügynöknek szeretne menni.

Nemrég voltam az NN illetve az Allianz biztosítónál állásinterjún. Nagyjából képbe vagyok a két cég termékpalettájával erősségeivel illetve magának a szakmának előnyei illetve hátrányaival. A kérdésem csak az lenne hogy aki tapasztaltabb ebbe a munkakörbe melyiket ajánlaná kezdőknek. Nekem fontos lenne hogy rendesen beletanuljak a szakmába illetve hogy egy átlag stabil bevételem legyen(még ha nem is óriási) megfelelő munka mellett. Csak nem tudom eldönteni hogy az NN legfőképp életbiztosítással foglalkozó cég vagy az Allianz nagyvállalati illetve széles termékpalettája mellet érdemes-e belekezdeni?

2019. febr. 21. 17:57
 1/7 A kérdező kommentje:
Válaszokat előre is köszönöm.
2019. febr. 21. 17:59
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Mindkettő jó, az a lényeg, hogy nem ilyen kis CIG Pannóniához hasonló biztosítót választasz, hanem olyat, aminek látod az emblémáját a Forma 1-es autókon.
2019. febr. 21. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Egyéni igényeknek megfelelő terméket csak függetlenként fogsz tudni adni.
2019. febr. 22. 06:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, te melyiket ajánlanád egy kezdőnek?
2019. febr. 22. 08:37
 5/7 Kenyer79 ***** válasza:

Függetlenként nagyobb a felelősség (az anyagi is), függő, vagy többes ügynökként kisebb a paletta.

Azt kell megtalálni, hogy melyik cégkultúra áll hozzád a legközelebb, és mi az ami számodra elfogadható.

Az meg hogy legyen F1-es autó oldalán jó nagy baromság :D

Az egységi bevételen elért nyereség többet árul el egy cég jövőjéről, mint az, hogy mennyit költenek marketingre.

2019. márc. 18. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Régi a kérdés, de bárkinek aktuális lehet. Az NN kizárólag életbiztosítási termékek értékesítésével foglalkozik, az Allianz egy kompozit biztosító, ahogy az Aegon és a Generali is. A kompozit azt jelenti, hogy élet- és vagyon biztosításokat egyaránt köthetsz, a termékpaletta így igen széles lesz, konkrétan bármilyen igény esetén ki tudod szolgálni az ügyfeledet. Függő közvetítőként dolgozom egyébként, és biztosan nem lennék alkusz...egy alkusznak tudnia kell az összes biztosító összes termékét, az összes szabályzatot pro-contra..nekem ne mondja senki, hogy itt nem csúszhatnak félre a dolgok..ha valami balul sül el, kizárólag teljes mértékben Te magad felelsz, nincs egy nagy cég a hátad mögött, aki a jogi ügyeket intézi akár egy hozzád intézett ügyfélpanasz esetén. Egy alkusz- hiába dolgozik más jutalékkal- nem tudja az aktuális akciókat és más egyéb egyedi kedvezményeket kiutalni az ügyfélnek. Vannak olyan akciók, amelyeket a cégek csak a saját közvetítőinek adnak át. Következő: az ügyfélnek is jó, ha nem 10 helyen van össze-vissza a biztosítása, hanem egy jó ajánlattal egy helyen tud lenni. Van akit ez nem zavar, másokat nagyon is. Ha ilyen fajta nyitottság van, hogy valamelyik biztosítónál helyezkednél el, érdemes egy nagy cégnél kezdeni, onnan elindulni. Meg kell hallgatni 2-3 társaság ajánlatát, mert számos program létezik, amelyben a kezdőket támogatják. Sok sikert!
2020. nov. 8. 18:54
 7/7 anonim válasza:
Szia, melyikhez mentél?
2023. jan. 15. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!