Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ikres anyuka ugyanúgy állomány...

Ikres anyuka ugyanúgy állományban marad a gyes végéig?

Figyelt kérdés
Határozott idejű szerződésem van /még próbaidőn vagyok/.Egy kismama helyére vettek fel a szerződésemben az áll hogy amíg ő gyesen van azt mondták kb 3 év.Viszont megtudtam ,hogy ikrei vannak,utánanéztem és azt olvastam az ikrekre a 6-7év gyes jár.Esetleg tud valaki segíteni pontosan hogyan működik.Ha letelik a próbaidőm lehetséges hogy 7 évnek írtam alá?
2019. febr. 11. 19:59
 1/2 anonim ***** válasza:
A 6-7 évre már elég alacsony összeget adnak, így lehet, hogy ő maga mondta, hogy hamarabb vissza fog menni. De legbiztosabb, ha rákérdezel a melóhelyen. Amúgy meg át kéne tenni a gyerekvállalás témakörbe, ott profibbak válaszolnak.
2019. febr. 11. 20:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne azt nézd meddig kap gyest. Munkaügyi szempontból nem ez fogja meghatarozni, hanem a munka törvénykönyve.

" 62. . Szülési szabadság, fizetés nélküli szabadság

...

128. § A munkavállaló gyermeke harmadik életéve betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, amelyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

...

130. § * A munkavállalónak gyermeke személyes gondozása érdekében - a 128. §-ban foglaltakon túl - fizetés nélküli szabadság jár a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyermekgondozási segély, gyermekgondozást segítő ellátás folyósításának tartama alatt."

Vagyis a gyerekek 10 éves koráig lehet fizetés nélküli szabadságon mt. szerint, ha ez ikres gyes esetén 7 év, akkor 7 évig, de ha csak 6, akkor 6 évig.

De ez mindössze a jogi háttere, ha a kismama az ovi alatt vissza akar menni dolgozni, megteheti.

2019. febr. 11. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!