Ezt meg lehet csinálni, ha két cég is ajánlatot tett nekem?
Hiányszakmáról van szó. Nem adtam meg túl magas bérigényt. Az egyik cég megadta az igényem, a másik pedig többet ajánlott az igényemnél. Mindketten adtak néhány nap gondolkodási időt.
Gondoltam rászólok az előbbi cégre, hogy ha azt szeretnék, hogy hozzájuk menjek, akkor az ajánlatuknak felül kell múlnia a másik céget, amelyik jobbat ajánlott, mert jelen állás szerint a másik cég ajánlatát fogom elfogadni.
Na most erre lehet hogy elküldenek a fenébe, de veszteni valóm nincs, hiszen akkor is a jobb ajánlatot fogadom el. De tegyük fel, hogy azt mondják, hogy jól van, többet adnak. Ezt 1-2 napon belül meg kell tenniük, mert a másik ajánlat elfogadására csak 3 nap van és eddig az a nyerő.
Tehát tegyük fel, hogy az a cég, amelyik elsőre rosszabbat ajánlott, a válaszomat figyelembe véve végül úgy dönt, hogy ajánl egy jobb fizetést, ami már felülmúlja a másik cégét, így most már az előbbit fogadnám el. Ebben az esetben a másikra szólnék rá - akiknek addig még nem adtam választ - hogy van egy másik cég, aki felüllicitált. Erre ők is vagy elküldenek a fenébe, vagy ha úgy látják megéri nekik, akkor megadják a még nagyobb összeget. Veszteni valóm itt sincs, hiszen akkor a másik (jobb) ajánlatot fogadom el.
Ezt meg lehet csinálni?
Éppen meg lehet csinálni, csak ne csodálkozz, ha a végén a 2 szék közül a földre esel: hiányszakma ide vagy oda.
Az ugyanis kimaradt a logikádból, hogy közben (az első cégnél) kapnak mást esetleg - olcsóbban.
Addig elmennék én is, hogy az első cégnek elmondanám, hogy bocs, kaptam egy jobb ajánlatot - aztán vagy emelnek vagy nem.
Persze azért azt is figyelembe kell venni, hogy Neked melyik munkahely van közelebb, stb.
"ha egy cég hivatalos formában küld ajánlatot, abból nem fognak visszakozni két nap alatt"
De :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!