Munka vagy tanulás?
Mit választanátok? A munkát ami jól fizet, de nem egy stresszmentes munka, viszont nagyon nagy megalapozása lenne az életemnek. Sokan diplomával nem álmodhatnak ennyi pénzről. Vagy a tanulás, amit szívből csinálok, szeretek vagy egy "hivatásom" is, hogy embereken segítsek (egészségüggyel kapcsolatos egyetem) .
Vagy van egy másik opció, hogy az egyetemet és a munkát együtt csinálom. Szerintetek,mit válasszak?
Hát egyáltalán nem mindegy, milyen számokról beszélünk, mennyi idős vagy, milyen az a munka?
Alapvetően így látatlanban azt mondanám, hogy munka. Én 7-8 évig tanultam, építész vagyok, imádom, amit csinálok, de nem keresek szuperül. Ha most választhatnék a te helyzetedben egy szuper ajánlattal, akkor lehet, hogy nem kezdek bele - mert nagyon fontos, hogy hogy érzed magad a munkahelyeden, de az is, hogy meg tudd alapozni az életedet.
Viszont lehet, hogy a stresszes munkát nem élveznéd, eltöltenél benne pár évet és utána sokkal nehezebben vennéd rá magad a tanulásra, később indulna a karrier és nem ott tartanál, amikor mondjuk családot szeretnél alapítani, ahol kellene.
Még egy érv viszont a munka mellett, hogy az egészségügy nem fizet túl jól, persze nem mindegy, hogy orvos leszel, vagy mondjuk ápoló.
Illetve én az MSC-t munka mellett végeztem, teljes munkaidő mellett, 2 évig nem volt egyetlen szabadnapom sem, nem volt pihenéssel töltött idő, életem legkeményebb időszaka volt, egy komoly egészségügyi lerobbanással a végén. Már tök jól vagyok, megérte, túlvagyok rajta, de nem egyszerű összeegyeztetni a kettőt.
Hát szóval ezt neked kell átrágnod, ennyiből nem lehet ezt vagy azt tanácsolni. A te életed.
Egy másik szempont: tanulni most tudsz jól.
Később is tanulhatsz, de az nagyságrenddel nehezebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!