Ti melyik országba mennétek szívesebben, és miért? Pl.: jobban beszéled az angolt, mint a németet, ezért anglia? Vagy Németországba, mert szerinted ott több pénzt lehetne félretenni? Indokoljátok meg légyszíves, és minél több infót adjatok, köszi. :) Szóval a kérdés: Angliába vagy Németországba mennétek? Angliában milyen fizetések vannak, és albérlet+rezsi mennyi 1 hónapra? Illetve mennyit lehet félretenni angliában szerintetek? Németországban kiszámoltam, hogyha minden jól megy egy nettós havi 1400 euróból tudnék félretenni kb 700-800 eurót. (ezt úgy, hogy 300 eu albérlet, 150 eu rezsi, 10 eu telefon, 150 eu kaja, meg 30 eu net otthonra). Angliában mennyit lehetne szerintetek félretenni? Jobb ott az élet? Kitudnék-e menni Angliába idén ősszel? Szeptember-október? Vagy már nem, mert nem EU tag? Köszi a válaszokat előre is :)
Angliába mert angolt beszélek+a sziget kultúrája is nagyon nagyon vonzó számomra. HA nem ezek közül kéne választanom akkor Skóciát vagy Írországot mondanám. :)
2019. jan. 24. 17:39
2/6 anonim válasza:
Német közel van és igényesebb nem zsúfolt .Bizonyos dolgok kb annyi mint itt vagy kissé több . De fillére nem lehet kiszámolni hogy 3 év múlva már egy 4-6 hónapos új kocsit megvennél ... Anglia okádék egy felkapott hideg sznob drága jellegtelen térség semmi több .
2019. jan. 24. 17:43
3/6 anonim válasza:
Neked fel kene noni.
300 euro egy szoba kb vagy egy alberlet a vilag vegen. De nagyvarosokban 300ert kb semmi nincs.
150 a kaja mit fogsz enni a masodik het utan ?
Kicsit szamolgass utana. Orulsz majd hogy egyaltalan marad valamennyi az 1400bol. Vagy ha marad, olyan szinten adsz le az eletminosegedbol hogy itthon letagadnad milyen pocsekul elsz.
Ha meg olyan a munkahelyed hogy szallas kaja stb mindent allnak akkor pedig napi 10-12 oraban fognak kizsakmanyolni ha nem tobben.
Szerintem tanulj es utana probalkozz, latszik tul fiatal vagy meg. Fou v lany??
2019. jan. 24. 19:54
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár nem tudtam meg az angliai fizukat + albérleteket, rezsiket. Kedves hármas, nem mindenki -a magyarokhoz hűen-zabagép, elhízott ember. Napi 2x eszem, ketogén diéta. Valószínűleg semmit sem mond ez neked, de havi 18 ezer forintból kijönne nekem a csirkemell + tojás. Ezenfelül még maximum mogyorót ha vennék, esetleg olivaolajat. Nem mindenki eszik úgy mint egy disznó, nem sértésből mondom. Szerintem elég szomorú hogy rengetegen úgy élnek, hogy évek("jobb esetben") vagy akár évtizedek óta nem telt el egy olyan nap sem az életében amikor böjtölt volna. Vagy akár 16 óra... Na de ne menjünk bele, hiszen nem ez a téma. Köszi hármas neked is az értelmes választ, és nem fogsz becsajozni :P (12db tojás 1.65 eu, 1kg csirkemell 7 eu).
2019. jan. 24. 21:41
5/6 anonim válasza:
Németország helyett inkább én Ausztriába mennék sokkal jobbak a bérek sok német átt jár oda dolgozni, jobb a gazdaság is, életkörülmények is jobbak stb..
Voltam már németben és ausztriába, beszéltem már emberekkel, sokkal több ember monda azt nekem hogy ausztria sokkal jobb stb..
2019. jan. 25. 11:07
6/6 walk w1th mee válasza:
napi 2x es étkezéssel ki feszülsz,ha dolgozni akarsz birnod kell a munkát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!